• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
galin56 - специалист
gogo7777 написа:
Абе схемата с диода си работи. Правил съм я преди. Неговия нагревател е бързонагряващ и без термо-защитата гори.
А за 110 волта ли беше по принцип тоя нагревател?
pansim - майстор
trex1 написа:
Ако бях намерил малак реотан на 230в вообще нямаше да пускам тази тема
Вярно ли???
Какъв е този космически нагревател??? И всички ли пелетни горелки са на 115 волта???
Нещо не ми се вярва...
Хайде спецовете по пелетни горелки - дайте идея. Откъде си купувате резервни нагреватели?
gogo7777 - майстор
В един друг форум се обсъждаше подобна постановка (май за лампи беше). И аз реших да направя опит за мене си да знам. Ползвах реотан от печка ЛЪЧ и го свързах половината само и сложих последователно диод. Работи без проблем.
pansim - майстор
Жоро, ти не разбра ли, че тук има "спецове"
Не се хаби... :)
galin56 - специалист
gogo7777 написа:
В един друг форум се обсъждаше подобна постановка (май за лампи беше). И аз реших да направя опит за мене си да знам. Ползвах реотан от печка ЛЪЧ и го свързах половината само и сложих последователно диод. Работи без проблем.
Е това е друго нещо. Срежи го на 4, вземи едно от парчетата и пробвай тогава. Тогава вече ще имаш еквивалентна установка с нагревателя за 115 волта в 230 волтовата мрежа.
gogo7777 - майстор
Е аз не съм от спецовете, ама се сетих, че съм си правил опит та затова споделям. Ако трябва пак ще пробвам утре не ми е проблем. И без това съм подгрял поялника :-D
gogo7777 - майстор
Е аз си мисля, че нагревателя не му е за 115 волта, а 1/2 от нагревател за 220 волта. И що да ползвам 1/4, за да стане еквивалент, нали съпротивлението е обратно-пропорционално на напрежението.
pansim - майстор
galin56 написа:
Е това е друго нещо. Срежи го на 4, вземи едно от парчетата и пробвай тогава. Тогава вече ще имаш еквивалентна установка с нагревателя за 115 волта в 230 волтовата мрежа.
Категорично не съм съгласен с тази постановка. Помисли, и ще си отговориш сам. :idea:
galin56 - специалист
pansim написа:
galin56 написа:
Категорично не съм съгласен с тази постановка. Помисли, и ще си отговориш сам. :idea:
Е колко пъти има да го мислим в тая тема. На 230 волта работи с 4 пъти повече мощност. Значи Гого ако среже нагревателя на 4 горе долу ще получи същата ситуация. И после нека пробва с диода.
sstefanov - майстор
Колко мъка има по тоя свят, Боже...
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: