kovat написа:Има и вариант с ново и сравнително евтино.Според мен предложението е изгодно. Ще се замисля дали да не сменя "Спутник"-а с едно такова.
http://prodavalnik.com/chisto-novo-kole ... a-i4004050
като за форума е 160лв за 1 бр![]()
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
stefsto
- напреднал
379 мнения в "Велосипеди"
GreenBrother
- напреднал
Здравейте, трябва ми съвет. Каплата на колелото ми е доста крива. Свалих я един ден, за да я изправям, но се оказа, че болтовете на повечето спици, които трябва да "настройвам" са "изядени" и вместо да имат четвъртита форма, са си абсолютно кръгли. По принцип имам ключ, но в случая не вършеше работа, пробвах и с клещи, но с тях става още по-зле. Някой има ли идея как мога да реша проблема. Намирам се в Германия, което малко усложнява нещата. ;)
piron45
- майстор
GreenBrother написа:Здравейте, трябва ми съвет. Каплата на колелото ми е доста крива. Свалих я един ден, за да я изправям, но се оказа, че болтовете на повечето спици, които трябва да "настройвам" са "изядени" и вместо да имат четвъртита форма, са си абсолютно кръгли. По принцип имам ключ, но в случая не вършеше работа, пробвах и с клещи, но с тях става още по-зле. Някой има ли идея как мога да реша проблема. Намирам се в Германия, което малко усложнява нещата. ;)Не знам какъв ти е проблема щом си в Германия. Там ако не те мързи и пообиколиш ще си намериш здраво колело оставено до кофите за боклук. Малкия син е студент в Мюнхен и казва, че всяка седмица вижда оставено колело до някоя кофа за боклук. Е може да има нужда да се пипне тук там, ама като е без пари

В България има маса търговци на колелета втора употреба, които ги събират в Германия и околностите.
GreenBrother
- напреднал
piron45 написа:GreenBrother написа:Здравейте, трябва ми съвет. Каплата на колелото ми е доста крива. Свалих я един ден, за да я изправям, но се оказа, че болтовете на повечето спици, които трябва да "настройвам" са "изядени" и вместо да имат четвъртита форма, са си абсолютно кръгли. По принцип имам ключ, но в случая не вършеше работа, пробвах и с клещи, но с тях става още по-зле. Някой има ли идея как мога да реша проблема. Намирам се в Германия, което малко усложнява нещата. ;)Не знам какъв ти е проблема щом си в Германия. Там ако не те мързи и пообиколиш ще си намериш здраво колело оставено до кофите за боклук. Малкия син е студент в Мюнхен и казва, че всяка седмица вижда оставено колело до някоя кофа за боклук. Е може да има нужда да се пипне тук там, ама като е без париПоне за части най малкото ще можеш да го ползваш.
В България има маса търговци на колелета втора употреба, които ги събират в Германия и околностите.
В Мюнхен не знам каке, но в Дортмунд със сигурност не е така. Аз това колело един месец съм го търсил, да го купя втора ръка.
GreenBrother
- напреднал
shotik написа:Ако е предна капла,направо я смени с друга-нова или запазена втора употреба,ако е задна ,в зависимост от скоростите ,може да смениш с друга или да ти я пренаредят във велосервиз .Проблемът е, че е задна 28' капла, със седем барабанни скорости. Не знам дали изобщо мога да намеря такова движение, а за пренареждане нямам представа колко ще струва тук, но със сигурност няма да си струва.

masterval
- майстор
Иди в сервиз и питай за цената там, а не нас.
Ако си зле с парите - напраи си го сам! Ако не се лъжа, един комплект нови спици ще ти излезе около 5-6 евро. Сваляш колелото, сваляш гумите, ако има бандаж - и него. Тогава преценяваш дали не е спукана или скъсана някъде каплата.
Запаметяваш старата подредба на спиците, режеш старите и наплиташ новите. И понеже нямаш стенд, предполагам, така наплетената капла носиш в сервиза, да ти я "изправят". Скоростите не се пипат въобще! Само отвиваш първо едно въженце, което влиза в тях.
Успех.
Ако си зле с парите - напраи си го сам! Ако не се лъжа, един комплект нови спици ще ти излезе около 5-6 евро. Сваляш колелото, сваляш гумите, ако има бандаж - и него. Тогава преценяваш дали не е спукана или скъсана някъде каплата.
Запаметяваш старата подредба на спиците, режеш старите и наплиташ новите. И понеже нямаш стенд, предполагам, така наплетената капла носиш в сервиза, да ти я "изправят". Скоростите не се пипат въобще! Само отвиваш първо едно въженце, което влиза в тях.
Успех.
shotik
- майстор
И още едно ретро попадение :
някакво колело ,няма надписи ,цялото е в ръжда ,но толкова фина,че е като боя,задната главина е Torpedo и има цифрите 53 ,което на други главини е обозначение на година на производство.
Предполагам ,че е Mifa,не съм сигурен,ако някой знае ,нека пише.Интересна е и масльонката на средното движение,с подвижна капачка .Също така е много странно захващането на курбелите към оста и мисля ,че една статия със снимки в интернет,беше точно за тази марка велосипед.
някакво колело ,няма надписи ,цялото е в ръжда ,но толкова фина,че е като боя,задната главина е Torpedo и има цифрите 53 ,което на други главини е обозначение на година на производство.
Предполагам ,че е Mifa,не съм сигурен,ако някой знае ,нека пише.Интересна е и масльонката на средното движение,с подвижна капачка .Също така е много странно захващането на курбелите към оста и мисля ,че една статия със снимки в интернет,беше точно за тази марка велосипед.
nv952
- майстор
Привет
моето колело е ULTRA Explorer (със предна и задна дискова спирачка) купиха ми го май месец 2011 година понеже имах леко изкривяване на гръбначния стълб (от държене на краката върху бюрото и клавиатурата в краката
) и лекарят каза че ще е много по бързо наместването му ако спортувам и баща ми и майка ми искаха да ми купят колело (защото старото беше разбито) и отидохме в МЕТРО и ги разгледах струваше към 250лв и аз не очаквах да ми го купят ей така но пък те се навиха веднага и си го взех лятото го покарах малко най много да съм минал 60-70 км и зимата го прибрахме но март месец 2012 нещо ми хареса и почнах да го карам минах около 200км и реших един път да отида до село (селото ми е на 23км но има 6км нагорнище но на връщане се спускам със 60-62 км/ч)и отидох всичко беше ОК и от тогава не съм слязъл от него цяло лято ходих от село до вкъщи и обратно на един дъх (до днес от 6.06-2012 съм минал 1426 километра) ! имал съм само няколко проблема задния венец нещо почна да превърта като въртях педалите смених левия курбел и задна ос защото мойте джанти не са със болтове а от онези който са на седалките за бързо стягане.и още съм с оригиналните гуми.
моето колело е ULTRA Explorer (със предна и задна дискова спирачка) купиха ми го май месец 2011 година понеже имах леко изкривяване на гръбначния стълб (от държене на краката върху бюрото и клавиатурата в краката

Тема "Велосипеди" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература