• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
ivanvasilev1970 - специалист
prascho написа:
Здравей,

Не знам какви плочки си избрал, но от няколкото поста по нагоре разбирам, че си се насочил към размери 20/60 стени и 40/40 за под.
Плочките бяха с размер 20/40. За пода не бих сложил плочки по големи от 33х33.
Днес ще отида в Интеркерамос, АС-АТ и ще се опитам да стигна и до Дикобилд.
VLADO66 - майстор
ivanvasilev1970 написа:
prascho написа:
Здравей,

Не знам какви плочки си избрал, но от няколкото поста по нагоре разбирам, че си се насочил към размери 20/60 стени и 40/40 за под.
Плочките бяха с размер 20/40. За пода не бих сложил плочки по големи от 33х33.
Днес ще отида в Интеркерамос, АС-АТ и ще се опитам да стигна и до Дикобилд.
На Имола керамиката много ми харесва,вярно пара си е ама като вляза в магазина ми се пълни душата.А,и като вляза тоалетната в къщи също ми се пълни душата :lol: .
chapara - майстор
Та ко речи за отдушниц'те :?
Chapara,
Много ме кефиш с идеите си!!! :prayer: :prayer:
Да бях си наумил да затапя оригиналния отвор. А бях почнал да размишлявам дали на новия плосък въздуховод да не сложа една тетка, която евентуално един ден да плзвам за втори вентилатор над таолетната. И се бях зачидил какво ще стане със струята на двата вентилатора, когато се засекат в тази тетка.
А колко по правилно би било да ползвам първоначалния отвор в магистралния въздуховод!!! Разбира се, че ще го оставя, ще го завъртя леко и ще оставя отвор в ГК.
Само се чудя дали този отвор ще работи ефективно, ако не сложа вентилатор а само една перка...и дали ако пусна вентилатора над душа въздушната струя няма да "избие" оттам.
Ако трябва да сложа вентилатор, трябва да предвидя още един ключ за автономно пускане на втория вентилатор...
Какво ще ме посъветвате?
Много съм разочарован от лошия си късмет. Ходих в АЦ-АТ, Интеркаремос, Дикобилд...
нищо друго не харесахме...
Ето това са плочките въху които се бяхме спряли:
Прикачен файл:
plo4ki.JPG
plo4ki.JPG (45.37 KиБ) Видяна 1749 пъти
Първата липсва на пазара...
В интеркерамос видяхме една плочка със същия размер 20х40. Имаше и сходни шарки. Споделих им идеята си евентуално тази плочка да замести липсващата от серията Lady (Azulev). Попитах ги дали мога да я снимам, а те бяха толкова любезни-дадоха ми да си взема една плочка със себе си.
Отидох в магазин където предлагаха Lady. Наложих плочките, за да сравня височината-ами лош късмет въпреки че и двете се водят 20х40-тази от интеркерамос беше с 2 мм по-дълга. Сега сме в дълбок размисъл... :?
VLADO66 - майстор
Ще трябва и на двете места вентилатори,за всеки случай с противовъзвратни клапи.
chapara - майстор
VLADO66 написа:
Ще трябва и на двете места вентилатори,за всеки случай с противовъзвратни клапи.
Yes :roll: =D>

Аз на снимката съм ги показал :wink:
jekasus - майстор
ivanvasilev1970 написа:
Ако трябва да сложа вентилатор, трябва да предвидя още един ключ за автономно пускане на втория вентилатор...
Какво ще ме посъветвате?
Преди години един клиент поиска това ключе до тоалетна чиния.

Прикачен файл

Image 6.png
jekasus написа:
ivanvasilev1970 написа:
Какво ще ме посъветвате?
Преди години един клиент поиска това ключе до тоалетна чиния.
Струва ми се опасно близко ...
До ви попитам за една простотия дето направих...в стремежа си да направя вграденото казанче прекалено вградено-отнех
малко от стената (тухла 12 см+2х1,5 мазилка):
Прикачен файл:
pr.JPG
pr.JPG (85.61 KиБ) Видяна 1730 пъти
Оказа се, че не мога да прибера толкова структирата заради крепежните елементи.
Тоова изтъняване на тухлата (2/3 от ширината) в основата на стената фатално ли е?
при положение , че не ми трябва вече това изтъняване-как да го запълня така, че да подсиля стената, ако това е необходимо...
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: