jekasus - майстор
Профили какви са?
Стана ми интересен този проблем и не знам къде е грешката, за сега залагам на ръжда на профила в тази част, дето допира със картона.
ulieliadi - специалист
Щом ти си си майстора значи ти ще трябва да си го оправиш :-D
Майтапя се!!!
Това според мен е конденз на 99%. Отгоре над картона е плоча и таванско помещение ли?
Мисля че ще трябва да отрежеш едно парче картон за да видиш какво се случва над ГК. Така или иначе боядисваш всяка година. :?

П.С. И не харесвам когато някой ми говори на бате,батенце и т.н. Има си и други обръщения които да използваш към непознати.
sitalko - напреднал
Да отгоре е таванско помещение,и да конденз се получава!
Моето питане е как най-евтино да оправя проблема?Ако тръгна да изолирам тавана ще отидат бая пари!
ssmmaaa - специалист
Пароизолация имаш ли м/у картона и ватата?
sitalko - напреднал
Опааа,тва не съм го предвиждал!Как се прави?
8180 - майстор
sitalko написа:
Опааа,тва не съм го предвиждал!Как се прави?
Не е лошо да следиш уточняващите въпроси, особено след като първоначално не си дал достатъчно инфо. Каква е "плочата", ако я има? Как е положена ватата?

Според мен, все още вариантите са три - декоративен проблем заради термомост, опушване и конденз (повърхностен или вътре) заради пароизолацията. Всички са свързани с първия, но въпросът е в степента и съответно разходите за отстраняване.

Доп. въпроси: Каква е камината? Имаш ли представа ориентировъчно за влажността и температурите в помещението? Как се ползва таванското, проветриво ли е? Какво има на долните етажи и доколко има въздушна връзка с тях?

Пароизолацията, на този етап се прави трудно. Или картона долу или "втора кожа". Някъде там трябва да се появи пароизолационно фолио (алуминиево, найлон). Доста зависи каква е "плочата" - дали не може да се "изгяволее" нещо.

П.П. Не искам да те плаша, но при евентуално успешно справяне с текущия питан проблем, не е изключено той да се премести по стените, вероятно изпълнени аналогично самонадеяно, Бате.
VLADO66 - майстор
Като за малко пари-боядисваш тавана с алкидна боя.
toni_g79 - специалист
Не е необходимо да е алкидна,и акрилен сатен ще му свърши работа!!!Нали за това го препоръчват за влажни помещения и кухни!!Поблема ще е,че ако шпакловката не е добра ще си проличат всичките дефекти,които не се забелязват от матовата боя!!
VLADO66 - майстор
Сатена има паропропускливост, вярно в по-ниска степен поради наличието на повече акрилна смола.Търси се запечатване-алкидната ми дойде на прима виста,може и да има други варианти.
sitalko - напреднал
Модераторе,няма плоча !!!Гледам звездите вечер от хола си!!!!!!!! :axe:

Тема "проблем при гипсокартона" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: