Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
tuninghuman - специалист
Добавки към разтворите при работа при минусови температури?

какви марки и какво се добавя към сместа за измазване на тухлени стени за да не замръзва?
SHL - специалист
tuninghuman написа:
Добавки към разтворите при работа при минусови температури?

какви марки и какво се добавя към сместа за измазване на тухлени стени за да не замръзва?
Ако тухлите са от газобетон и ги лепиш, както трябва с теракол - нищо, тоест няма добавка за теракол все още. Самия теракол, трябва да е хубав - той до някъде е и мразоустойчив. Но не те съветвам да зидаш на минусови температури с него. Ако работиш с червени тухли има добавки за бетони и замаски. Не съм се интересувал, обаче как взаимодействат с варта. Иначе зидаш ли само с пясък и цимент са екстра. Можеш да ги намериш в строителните складове на Баумит, Церезит, Вебер, Боро.
maya1 - специалист
Мга ли да шпакловам в много студена стая? Става дума за малко пространство 2 кв.м може би. Това място е гипс но беше мокра от банята и спуканата вничка но проблема е решен и няма влага и изсъхна няколко месеца. Да шпакловам ли смело?
SHL - специалист
maya1 написа:
Мга ли да шпакловам в много студена стая? Става дума за малко пространство 2 кв.м може би. Това място е гипс но беше мокра от банята и спуканата вничка но проблема е решен и няма влага и изсъхна няколко месеца. Да шпакловам ли смело?
Недей да шпакловаш, ако стаята е студена. Ще премръзне. По добре я затопли с печка, която да оставиш и през ноща.
CnapKu - специалист
Възможно ли е от тези добавки сега да ми се появяват огромни черни петна по целите стени като намазах с латекс ? Направо не знам какво да правя има 5 ръце латекс и какви ли не лакове за запечатване и ... нищо :evil:
SHL - специалист
CnapKu написа:
Възможно ли е от тези добавки сега да ми се появяват огромни черни петна по целите стени като намазах с латекс ? Направо не знам какво да правя има 5 ръце латекс и какви ли не лакове за запечатване и ... нищо :evil:
Както казах добавките са само за бетон и циментови разтвори ! При взаимодействие с варта не знам как действат, а при смесване с тераколи или тем подобни шпакловки не са ефективни, напротив - развалят качеството на материала.

Тема "Добавки към разтворите при работа при минусови температури?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: