Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kyxap - специалист
Да, изглежда ползват буфера, не като топлинен акумулатор, а за охладител, т.е. някаква обратна логика.
filmatoplo - майстор
Колегата пише че имат термовентил , но не е ясно дали работи правилно инсталацията с него. :wink:
Filmatoplo ти си прав значи циркулацията става само в котела обаче буфера изтива топлината може ли да бяга на горе като помпата е спряна нещо като термосифонна система .След радиаторната помпа нямаме възврателен клапан.И за управлението на помпите някакви идеи
Вие не раздрах за какво го ползвате тоя буфер?[/quote]
Като сложихме котела беше предвиден за 5-апартамента обаче другите двама не можаха да се включат защото квартирантите им нямаха тая възможност.И като ползваме малко семейства прегряваше котела за да не прегрява притваряхме клапите.Тогава пък не беше толкова топло и се получаваше един катран по водната риза,но нямаше и трипътен вентил.Сега в момента няма и следа от катран горивната камера има по светъл цвят от пепелта.
filmatoplo написа:
Колегата пише че имат термовентил , но не е ясно дали работи правилно инсталацията с него. :wink:
Между термовентила и помпата UPS25\4 има термометър и показва над 80гр. пък на термовентила пише 61гр. това нормално ли е?
Горно отверствие на котел,автоматичен обезвъздушител,термо клапан, тетка+разширителен съд,тетка,термовентил,филтър,термометър, кран,помпа,кран,котел-долното отверствие.
"кухар"-копирах твоята схема,но нямам възврателен клапан на радиаторната помпа и не съм с ладомат
Последна промяна от Boski на нед яну 27, 2013 11:39 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
На радиаторната помпа аз слагам възвратен клапан .По принцип ако термовентила е наред -термометъра на входа на котела трябва да показва по висока температура от 60 градуса -след като буфера се загрее чак до долу на температура над тези 60 гр .
kyxap - специалист
Възвратен клапан сложих след радиаторната помпа, точно щото термосифонно се качваше водата вечер след спирането на помпата, а аз не исках, ставаше ми горещо и не спяхме добре. Ладомат нямаш, ама вентила дето пише 61, плюс малката помпа върши същата работа.

Тема "Има ли смисъл от буферен съд, ако не се гаси котела?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: