• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alsted - майстор
Много сме силни на теория, но на практика не помагаме на човека.
trex1 написа:
Време е да пробвам и със кондензатор
Аз не вярвам и в това решение, че ще е надеждно. Вярно някога в комплектите на "Ц20" имаше поялник на със захранване през кондензатор, но там мощността е много малка. Ако с кондензатор управлямаш един тиристор е друго нещо. Би ли могъл практически, с плавно увеличаване на мощността да определиш необходимата ти оптимална? Изобщо устройва ли те този вариант?
Junak - майстор
Абе, всички, които коментирате, как разбрахте какъв модел или поне какъв на външен вид е нагревателя? Поне за какъв уред е да беше написал някой! Щот има за въздух, за вода, за масло, бързонагряващи и т.н. Че тъй де...
hidrazin - майстор
Ами той питащия спря да пише още на 5-та страница. Ако някое е забелязал де. :lol:
Също като оня дето превел лицеви упори в парка. Минал един човек, потупал го и му казал:
Момче, стига толкова. То момичето отдавана си е тръгнало. :prayer:
:partyman:
alsted - майстор
За какво да пише? Хайде покажи ми някой да е написал някакво ново предложение, идея след пета страница! Всички само си ги мерите (знанията).
Junak
trex1 написа:
Сух тръбен нагревател дълък 30 см ф6 за запалване на пелети във горелка.Това ми е голейят проблем
Тебе сега те е яд, че не можеш да разбереш дали печелиш залога ли? Ама никой не разбра и какво залагаш :wink:
Junak - майстор
alsted написа:
За какво да пише? Хайде покажи ми някой да е написал някакво ново предложение, идея след пета страница! Всички само си ги мерите (знанията).
Junak
trex1 написа:
Сух тръбен нагревател дълък 30 см ф6 за запалване на пелети във горелка.Това ми е голейят проблем
Тебе сега те е яд, че не можеш да разбереш дали печелиш залога ли? Ама никой не разбра и какво залагаш :wink:
Ами, дреме ми... Аз котел нямам :) Ама чета тука - бързонагряващ, тефлонов, със термозащита, без термозащита, за скаричка, за половин скаричка...
Че викам си, сигурно пропускам нещо. Пък той, чукча - гадател...
hidrazin - майстор
alsted написа:
Ами поне хората не пишат такива работи:
alsted написа:
Ти май точно не четеш, а пишеш :evil: Във втория пост след въпроса ти ESPACE ти отговаря съвсем конкретно. Що не четеш като питаш бе човек? Отделно и аз те питах нещо ...
Това с 800-те вата е несериозно (меко казано). При едни други елементи има "пробивно напрежение", което при едни подобни обстоятелства би имало значение, но в конкретния случай - не.
Защото с диод е точно 800W върху нагревателя. :) И какви нови идеи? Да му сложи комп с четири ядрен процесор да му следи работата ли?
Решенията бяха казани - траф, кондензатор(не много удачно), димер или истински нагревател. Какво по-ново предложение? Ааааа... Сетих се.
Двигател генераторна група. Един двигател на 220 ща му върти 110 волтов генератор за да му захранва нагревателя от скаричката.
alsted - майстор
И що пропускаш решението с тиристора?
trex1 - помощник
Стига толкова спорове,явно е че със такива нагреватели много си усложнявам живота .Още утре ще отида във фирма да видя дали ще ми изработят това от което имам нужда.БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ВКЛЮЧИХА ВЪВ ТЕМАТА =D>
alsted - майстор
Ами ходи и ако не ти свършат работа пак заповядай! Само, че за да не гадаем и да не се караме по между си, се стегни и си следи темата. И при лекар да отидеш, и той те пита това-онова за да стане диагнозата по-бързо и точно. Е, има едни лекари дето не питат, щото то говедодото примерно няма да му отговори, но там не е проблем, че лечението му може да завърши в кланицата (загуба почти няма) :-D
hidrazin - майстор
alsted написа:
И що пропускаш решението с тиристора?
:) И какво е това решение с тиристор, което пропускам? Горе мисля писах думичката димер.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19

Тема "Намаляване силата на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: