Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
pivanov - помощник
Здравейте. Налага ми се да си направя един детайл чиято форма не е нещо сложно, един вид гумено уплътнение. Направих си калъп от метал и се разглобява на няколко части.Сложното е ,че детайла трябва да е от материал със свойствата на гума.Да е еластичен. Опитах с течен каучук, който продават за стъклопакетите. Проблема е, че той се залепва здраво за метала и се нуждае от въздух, за да засъхне, а при мен се налага калъпа да е затворен. Нестана нищо.Препоръчайте ми някакъв материал с който да свърша работа.Благодаря предварително за съветите.
kosata - специалист
Предлагам ти щом си направил калъп от метал просто да го напълниш със суров каучук и да го изпечеш на преса!
pivanov - помощник
kosata написа:
Предлагам ти щом си направил калъп от метал просто да го напълниш със суров каучук и да го изпечеш на преса!
Откъде да намеря такъв каучук, мислех , че този от флаконите черния за стъклопакета е такъв, но явно има разлика.Вероятно имаш предвид да се нагрява калъпа, но на каква температура и колко време?
Иди с калъпа си при някой вулканизатор.
kosata - специалист
Аз съм вулканизатор ,с това се занимавам и за това ти давам този съвет .По принцип така се правят всички гумени изделия,на този принцип.Наистина трябва да отидеш до някой колега ,но не всеки се занимава с това!
pivanov - помощник
Ок, благодаря за съвета. Под вулканизатор да разбирам в някоя гумаджииница ли или специален цех гумени изделия?
teon - специалист
... в цех за гумени изделия...

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: