• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
krasimir_vu4kov - напреднал
Налага ми се да захраня едно кафе с 220 волта :? може ли да ми помогнете [-o< от електромера до сградата с кафето е около 100метра кабела трябва да го пусна по външни стени със скоби МОЛБАТА МИ Е КОЛКО КВАДРАТА трябва да бъде СВТ кабела;;консумацията -10Kw Предварително благодаря
hidrazin - майстор
Погледни в проекта на кафенето. Там трябва да пише.
:partyman:
piron45 - майстор
Пусни си 10мм2 СВТ да си спокоен .
ditronix - специалист
То ако има проект няма да пита тука човекът бе. Енергото ще му го захранят.
shadow__01 - майстор
Разстоянието е голямо. Най-малко 16 квадрата жило.
fikata - майстор
Аз наддавам. Още по добре ще е 25 квадрата жилото.
fikata - майстор
Все специалисти тук по наддаването.Няма кой с прости сметки за товар и пад да се аргументира за препоръчваното сечение.
krasimir_vu4kov - напреднал
Проект няма и помолих за съвет а не питам дали да построя трафопост някои бъзикари да не забравят че всичко се връща
dyaneff - майстор
При 16 квадрата мед, загубите са около 5 %. Тоест на границата. За сметка на това ако електромера е от захранващата страна, а не в кафето ще плаща 5 % повече електроенергия отколкото е консумирал в кафето. Тези 465 Вата ще топлят кабела да не замръзне зимата.
hidrazin - майстор
Аз пък мисля, че картонаджиите трябва да си бъркат гипса и да не се занимават с неща от които са много далеч.
То затова сме цъфнали и завързали - всеки се опитва да прави това, което не може само и само да прибере парата.
Аз като опра до строителни работи си викам дюлгерите. Не че не мога да монтирам няколко листа картон, ама не е
моя работа. Ако обаче ги видя, че ми барат жиците ще им строша кунките.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "питане за захранване на кафе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: