• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
topurov - специалист
Казуса е следният - нова баня в нова къща, преди една година правих водно подово в банята и сега дойде ред на плочките и санитарията. Естествено навремето снимах подробно разположението на тръбите, но след компютърен проблем се оказа, че снимките са затрити. В момента имам някакви смътни спомени, но не знам със сигурност къде по пода има тръба и къде няма.

Въпросът е как (или с какво лепило) да монтирам моноблока в-у пода без да използвам дюбели и винтове, защото нямам никакво намерение да рискувам с тръбите?

Благодаря предварително за помощта!
jekasus - майстор
Санитарен силикон или полиуретанова паста.
VLADO66 - майстор
Полиуретанов уплътнител и последващо фугиране със санитарен силикон.
valio2007 - специалист
Пробвай с уред за търсене на кабели. Предполагам , че тръбите са медни или с алуминиев разделител.
zmiori - специалист
Санитарен силикон от 6.50 лв. залепен моноблок върху 30 годишна мозаика преди 2 месеца. Използва се от квартиранти.
рашкета - специалист
valio2007 написа:
Пробвай с уред за търсене на кабели. Предполагам , че тръбите са медни или с алуминиев разделител.
В никакъв случай не го слушай.Аз пробих една тръба за парно преди години не е никак приятно после.
На Владо варианта и аз го използвам.

Прикачен файл

дупка.jpg
дупка.jpg (71.02 KиБ) Видяна 14196 пъти
dokobg - специалист
Купуваш санитарен силикон. Нагласяш тоалетната чиния където искаш да е. Очертаваш с молив върху плочките и махаш чинията. Слагаш санитарен силикон, богато покрай очертанията от вътрешна страна. След като си сложил силикона режеш 4 пърчета кабел около 20см върху силикона така, че да потънат в него. Два в предната част и два в задната. Слагаш чинията върху пърчетата кабел като тя трябва да се допрат леко до силикона. Дърпаш рязко кабелите два по два. Така чинията пада върху силикона който я залепя отвърте и отвън. След това излишният силикон го обираш с пръст натопен във вода без да прекъсваш.
Моята е монтирана така и 2 години няма проблем. Запепя се здраво няма да имаш проблеми след това. Предимството е бе е без къртене и ако желаеш с макетен нож номе да я махнеш след време.
chapara - майстор
Бля, бля, има си цифрови фотоапарати , ако се сетиш навреме :lol:
prascho - майстор
рашкета написа:
valio2007 написа:
В никакъв случай не го слушай.Аз пробих една тръба за парно преди години не е никак приятно после.
На Владо варианта и аз го използвам.

Как реши проблема с прекъснатата тръба?:)
професионал - специалист
prascho написа:
Как реши проблема с прекъснатата тръба?:)
По принцип се решава с наставка.
  • 1
  • 2

Тема "С какво да залепя тоалетната чиния за пода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: