• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stancho123 - специалист
И така трябват ми прожектор за да си осветявам отпред на къщата размера на площа е 20х15метра мястото от което ще се осветява е от тези 15метра по средата на височина около 5метра.Замислил съм 2прожектора по 50W.
На другото място е 6х7метра и там съм предвидил 20W ,другото място е 6х4метра и ще се осветява от височина около 3,5метра откъм края на и там се чудя какъв да сложа и дали е достатъчно 10W.
Моля за съвет на коя фирма да бъдат и как се държат.
Поздрави!
Папуас - специалист
Отдавна ги гледам, но си седят в магазините и не знаеш какво могат. Имам 250 ватови халогени със сензори. Настроени са за по-големи от ротвайлер добитъци и за по 30 сек. така че не ме вкарват в големи разходи.
hidrazin - майстор
Щом ще ползваш 10, 20 и 50W прожектори купуваш само един от примерно 20W и пробваш дали ще ти хареса. От него може лесно да прецениш дали другите
ще те устроят като осветление. Скоро сложихме на един магазин два етажа по 400 квадрата като външно осветление 5х50W на височина 8-9метра. Осветяват
паркинг с размери около 15х40 (трите прожектора) метра и улицата с размери около 25х15 метра (останалите два). Осветява приемливо и не лошо за целта.
Лятото мисля да слагам на вилата такива. Там височината е малка и ще наблегна на повече прожектори с малка мощност и датчици за осветление. Като се
стъмни да си ламбят цяла нощ. Примерно пет такива по 10W като работят по цяла нощ ще ми харчат около три лева на месец. Не си заслужава датчици за
движение. Това с халогените си е набутване. Много харчат и горят често.
Ако имам възможност ще снимам оня магазин как свети ама няма да е тия дни.
Марка и модел за сега не мога да препоръчам ама ще са от Китай. Просто много внимавай с гаранцията всичко да е изрядно. Единия от тези на магазина направи
конденз но не се притеснявам. Свети като хората и има две години гаранция която ще му уважат.
У нашио град направиха една улица с LED ламби. Не мога да си изкривя душата - като за улица свети съвсем прилично и по-добере от тия натриевите.
:partyman:
lov - майстор
Аз монтирах един 30W да свети пред входа на блока. Осветява изключително на широко като светлината е изключително равномерна.
stancho123 - специалист
За колко го взе?
В интернет има всякакви и на всякакви цени ,а всички ми изглеждат еднакви :lol:
lov - майстор
Пзарарувам директно с китайците 80 лева някъде излиза.
hidrazin - майстор
80 лева за колко вата?
:partyman:
ferrari4456 - специалист
Ако има за 80лв по 100W и подобни и аз съм навит! :)
lov - майстор
Ех и на мен ми се ще 100W да са на тая цена ама нема. 30 ватовите ги взех по толкова. Цена на едро.

Накарахте ме да се показвам по джамовете и да ударя едно кадро.
Е първата не можа да стане с тая насрещна светлина.
Прикачен файл:
P1280103.JPG
Утре по светлото ще го снимам като хората.

А така горе долу изглежда двора като прожектора е на ниво 3 етаж и отгоре.
Прикачен файл:
P1280101.JPG
bulhomes2 - майстор
Трудно ще измерим разликата. Имам 2 улични пак по около 30W (2 енергоспестяващи крушки). И пак към 80 лв струваха, май от Бриколаж взимах едната. Дайте акъл как да видим разликата!

Има един начин, но ще е след няколко седмици. Поръчал съм си 2 12W и 2 6W лед лунички. Първо си поръчах 3W и съм удивен колко по-силна е от всички други, които имам вкъщи. Като дойдат ще спретна нещо като лампа. И ще снимам на клип да видим дали ще се усети разлика. Такива са:
Прикачен файл:
0.jpg
0.jpg (22.25 KиБ) Видяна 7375 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Лед прожектори..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: