• 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Отговора ти не е толкова сложен, мисля, че и сам би трябвало да си се досетил :)

Дибли и фиксове в една равнина :)
ribnikolaevi - майстор
Въпросът е как да не се изкривят едно спрямо друго "облеклото" на комина и вратичките на шкафовете (трябва да го играят все едно това е един шкаф, така се крие комина всъщност).

Почвам да мисля за следното:
1. Монтирам "облеклото" на комина, приблизително, с дибли, скрити под кафявата "красота".
2. Монтирам шкафовете, като ги нивелирам съобразно плоскостта пред комина;
3. Монтирам окончателно плоскостта пред комина, ако се наложи нови дибли, пак в очертанията на кафявите панели, като този път го съобразявам с монтираните вече шкафове.
4. Таванна бленда, подов цокъл.

Шкафовете трябва да са поне със сантиметър по-дълбоки, за да може да се обере после евентуална кривина на комина с плоскостта пред него.

Правилно ли разсъждавам?

Прикачен файл

Схема_НС 001.jpg
Схема_НС 001.jpg (32.88 KиБ) Видяна 2808 пъти
maroka - специалист
Първо си провери колко и накъде ти е кривината, защото е несеризоно да питаш как да гониш една равнина в нещо, което не знаеш дали въобще криви.

Второ си правиш всички части в една равнина на дибли и налагаш.
Виждаш къде и колко трябва да уплътниш, слагаш там топки силикон, които след като изсъхнат няма да позволят изместване и ще държат детайла здраво.

Трето - Готов си.
ribnikolaevi - майстор
Скоро четох в друг подфорум тук за ефекта/дефекта на кутията. Ставаше въпрос, че като се прави някакво устройство, то си работи перфектно. Когато обаче се слажи в кутия, спира да работи. Та и аз вай страдам от подобен синдром, синдром на въпроса. Чудя се нещо как да стане и не се сещам. И когато взема да питам някого за това нещо, взема, че се сетя. Но понеже все още не съм питал, не се сещам как да измеря взаимните ъгли между 3 равнини (а дали са равнини). Все пак, мисля че ще се справя и с този мебел. Сигурно защото поставих въпросите си.
ribnikolaevi - майстор
Това отваряне може ли да стане на пуш-пул?

Прикачен файл

Dnevna 004 01.JPG
Dnevna 004 01.JPG (11.66 KиБ) Видяна 2754 пъти
ribnikolaevi - майстор
За стъкло за гръб на плота само лакобел ли се ползва? Ако не, какви са предимствата и недостатъците на различните варианти?
Мисля си, че закаленото стъкло или триплекс не би трябвало да са проблем.
Виждал съм разни ефектни стъкла, с напечатана картинка на тях ( или може би залепено фолио, не съм сигурен). Могат ли да се използват такива за гръб?
maroka - специалист
Всякакво стъкло можеш да ползваш :)

Закаленото е за предпочитане, може да бъде боядисано в желан от теб цвят.
Ако ти криви стената можеш да сложиш и подложка отзад.

Нещо виждам темата е "зациклила"...

... няма ли нещо снимки да видим вече :?
ribnikolaevi - майстор
Ами няма нещо готово, като за снимка. Всъщност, каня се да снимам челата на чекмеджетата на шкафа под бюрото.
Имам един проблем с едни водачи на Роси http://www.rosi.bg/teleskopichen-vodach-1606.html. Монтирах водачите на страниците, но след това, като трябваше да захвана чекмеджетата за тях ( в издърпано положение) , най-задния отвор не може да се полза (нямам достъп при нито една позиция при изваждането). Така мога да захвана страниците на чекмеджената само отпред и в средата, не и отзад.
Опитах да разпробия през останалите части на водачите, зада си осигуря достъп, но стружките влизат между топчетата и ще стане беля.
maroka - специалист
ribnikolaevi написа:
Ами няма нещо готово, като за снимка. Всъщност, каня се да снимам челата на чекмеджетата на шкафа под бюрото.
Имам един проблем с едни водачи на Роси http://www.rosi.bg/teleskopichen-vodach-1606.html. Монтирах водачите на страниците, но след това, като трябваше да захвана чекмеджетата за тях ( в издърпано положение) , най-задния отвор не може да се полза (нямам достъп при нито една позиция при изваждането). Така мога да захвана страниците на чекмеджената само отпред и в средата, не и отзад.
Опитах да разпробия през останалите части на водачите, зада си осигуря достъп, но стружките влизат между топчетата и ще стане беля.
Водача е двукомпонентен, тоест разглабя се на две части.
Това става посредством пластмасово палче, което в изтеглено положение натискаш и си готов :)
ribnikolaevi - майстор
maroka написа:
Водача е двукомпонентен, тоест разглабя се на две части.
Това става посредством пластмасово палче, което в изтеглено положение натискаш и си готов :)
Колко съм и аз :axe: ...
Мерси. =D>
Дано успея да изчистя стружките
  • 1
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 40

Тема "Мебелите за един апартамент - от идеята до реализацията" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: