Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Привет на всички майстори :-D

Трябва ми съвет, какъв е най-подходящия начин да сложа ключ за плавно регулиране на силата насветлината на 12v лунички, тъй като по магазинити готови решения за целта не успях да открия.
И друг въпрос, видях в специализираните магазини лунички които са изградени от светодиоди - около 15бр. в луничка, привлекателното им е че една такава луничка е само ~1.3W и ми е интересно дали вършат работа за нормално осветление.

10x предварително
masteradmin - майстор
Доста се написа по въпроса ама ще драсна пак някой ред. Първо при луничките на 12 В тока е след трафа е много голям защото работят на 12В за 2 лампички по 50W тока е 8А. Затова задължително ключа или регулатора(реостата) преди трансформатора.
Луничките със светодиоди са много ефектни и хубави, но не стават за осветление. Горе в менюто до въпроси има един бутон търси ако напишеш там лунички ще прочетеш още много мнения, а в сайта има статия по въпроса.
Osiris - специалист
masteradmin
И по двете теми си в грешка преди около година и половина сме направили с брат ми електронин траф с регулиране а и вече получихме новата серия К2 на Lumileds 6W бели светодиоди и мога да направя луничка която да ставя за осветление но цената ще е главозамайваща за тава оставям това на любителите :?
няма невъзможни неща просто излиза скъпо и не е по джоба на всеки
Гост
Благодаря и на двамата за информацията
Stava i drugo, s obiknoven senzoren kliuch (pri dopir uvelichava ili namaliava svetlinata) no go sloji predi toroidalnia transformator.Taka shte stane
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Тема "Съвет за Лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: