Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Малкия - специалист
Вярно е това, че всеки сам се решава, аз си се чудя на решенията им..? :)
Някъде по горе четох, че се чудят хората какви мощности котли да си взимат. Взимат се такива, които са равни на топлинните им загуби,по-мощни ще им дават преразход, по-маломощни рискуват 3-4 дни от годината вместо 21 градуса вътре да им е 19 градуса...
syncho - майстор
Малкия с това последното ти мнение съм много съгласен.
Christo - майстор
Имам познати живеещи в кооперация. Все ми се смееха колко пари давам за отопление и колко зиморничав съм бил... Дълги години не се топлеха с нищо, докато апартаментите около тях не опустяха по една или друга причина и сега минаха на климатици, ама и те им "умаляха", та сега се чудят с какво да затоплят голямата студена къща :lol:
plamen_peev - специалист
Привет колеги, имам един проблем с горелка на Ерато. Скачат пилетки директно в котела. На ден се събират 2-3 шепи.
Явно падат с по-голяма скорост и прескачат скарата. Има ли някой подобен проблем и как го решава? :?
syncho - майстор
plamen_peev това е тема "Котел на пелети"! Има поне 2-3 теми за горелки... защо хора не гледате къде пишете. По този начин темата се разводнява и човек не може да намери нищо, което му трябва.
naskov - майстор
plamen_peev написа:
Привет колеги, имам един проблем с горелка на Ерато. Скачат пилетки директно в котела. На ден се събират 2-3 шепи.
Явно падат с по-голяма скорост и прескачат скарата. Има ли някой подобен проблем и как го решава? :?
При пелети с нормална дължина 2-3см този проблем не съществува. Обикновено скачат дребните пелети
Моля да ме извините, че изчезнах така, но нямах интернет няколко дни и се наложи да сменя доставчика, та заради това не съм писала.
Майстора дойде на оглед, каза, че нямало да има загуби на топлина кой знае какви докато се качи водата на 4я етаж.
filmatoplo, имам удоно място място за котел с комин в гаража, но човека ми изготви оферта на стойност 5300лв общо, да ми пусне захранващи тръби от гаража до горе, да добави 20 ребра в хола и да сложи термоглави и автоматични обезвъздушители на всички радиатори.При това положение и изхождайки от другите мнения за ниската цена на котела, май ще се спра на камината.
Макар, че сега имам друга дилема.Мой прител ми каза, че имало електролизни котли и ти излизало за отопление с тях, точно толкова колкото на пелети.Били с управлвние от моилния и напълно надеждни.Аз за себе си съм решила, че в най-студеното време мога да отделя до 230лв на месец за отопление.Поисках да ми изготвят оферта от фирмата с електролизните котли и тя е на много добра цена -3600лв всичко, с монтирането.Котела е с консумирана мощност 8 киловата, а отдава максимум 21киловата.Прилизителен разход на час около 1,6киловата х 24ч=38,4киловата х30дни=1 152киловата х 0,176ср.цена на киловат=203 лева, това при външна постоянна температура 4-5градуса.Котела харчел много при първоначално пускане и докато се йонизирала хубаво водата, след като влезне в режим на работа, минавал на режим 2към 1.
Е сега вече незнам какво да правя....пелети ли, котел на ток ли....
Последна промяна от Assia_Dimitrova77 на чет яну 31, 2013 7:30 pm, променено общо 1 път.
LazarGanev - "Велик майстор"
Прочети тази тема и дилемата ти ще от падне:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%B0%D0%BD
naskov - майстор
Assia_Dimitrova77 написа:
.Котела е с консумирана мощност 8 киловата, а отдава максимум 21киловата....
Кога ли VIESSMAN, BOSCH и BUDERUS ще направят такъв котел :?
syncho - майстор
Assia_Dimitrova77 това е най-голямата шашма изобщо не им се връзвай на тия с тия измислени котли... не вярвам някой сериозен колега да ти ги предложи. Най-много да ти каже да бягаш като дявол от тамян от тях.

Като се замисля такива търговци трябва да се разстрелват на място.

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: