Йордан написа:Фортекото и те май са китайски.Въпроса е кои са по надежни.На този въпрос сигурно няма да намериш еднозначен отговор. Аз имам GARDENIA GD-500B7 и съм доволен от нея, даже си се разхождам с нея из цялото село

Йордан написа:Фортекото и те май са китайски.Въпроса е кои са по надежни.На този въпрос сигурно няма да намериш еднозначен отговор. Аз имам GARDENIA GD-500B7 и съм доволен от нея, даже си се разхождам с нея из цялото село
crez написа:Аз имам мотофреза българско производство, но се замислямЧовека ще обработва половин декар, ти го агитираш за трактордали да не я сменя с ето това http://jtrading-bg.com/index.php?show=5&id=43. Фрезата има ограничено приложение, а и ефективността е доста слаба, напр. при разораване на целина, минаваш няколко пъти и крайният резултат е разочароващ. Разликата в цената не е чак толкова голяма, за 14-16 к.с 2х2 от 2.500 до 4,000 лв., но за сметка на това има куп функции,блокаж на деференциала, т.е можеш да вържеш помпа, дробилка за клони, фуражомелка и т.н. Оре,фрезова,вади картофи, коси, а отпред може да сложиш и булдозерна лопата, чистиш сняг,подравняваш и т.н.
stiv1961 написа:Добре, цената на фрезата за 400-500 м2 (за друго не може да я използва, освен да фрезова) е почти толкова колкото един циганин да го копае ръчно 2 пъти годишно за 10 години.crez написа:Аз имам мотофреза българско производство, но се замислямЧовека ще обработва половин декар, ти го агитираш за трактордали да не я сменя с ето това http://jtrading-bg.com/index.php?show=5&id=43. Фрезата има ограничено приложение, а и ефективността е доста слаба, напр. при разораване на целина, минаваш няколко пъти и крайният резултат е разочароващ. Разликата в цената не е чак толкова голяма, за 14-16 к.с 2х2 от 2.500 до 4,000 лв., но за сметка на това има куп функции,блокаж на деференциала, т.е можеш да вържеш помпа, дробилка за клони, фуражомелка и т.н. Оре,фрезова,вади картофи, коси, а отпред може да сложиш и булдозерна лопата, чистиш сняг,подравняваш и т.н.
crez написа:Е,не искам цигани в имота си,пак и за удоволствие.Да фрезоваш 50-100 квадрата няма да търсиш да ти го копаят.stiv1961 написа:Добре, цената на фрезата за 400-500 м2 (за друго не може да я използва, освен да фрезова) е почти толкова колкото един циганин да го копае ръчно 2 пъти годишно за 10 години.crez написа:Аз имам мотофреза българско производство, но се замислямЧовека ще обработва половин декар, ти го агитираш за трактордали да не я сменя с ето това http://jtrading-bg.com/index.php?show=5&id=43. Фрезата има ограничено приложение, а и ефективността е доста слаба, напр. при разораване на целина, минаваш няколко пъти и крайният резултат е разочароващ. Разликата в цената не е чак толкова голяма, за 14-16 к.с 2х2 от 2.500 до 4,000 лв., но за сметка на това има куп функции,блокаж на деференциала, т.е можеш да вържеш помпа, дробилка за клони, фуражомелка и т.н. Оре,фрезова,вади картофи, коси, а отпред може да сложиш и булдозерна лопата, чистиш сняг,подравняваш и т.н.
Йордан написа:Е,не искам цигани в имота си,пак и за удоволствие.Да фрезоваш 50-100 квадрата няма да търсиш да ти го копаят.Аз/ пък и колегите/ ти казах търси фреза и със задна скорост. За 100-200 лв. повече нито ще обеднееш, нито ще забогатееш.
Пък и смятам въпроса за ясен-кое да избера между двете марки,има ли някакво значение-пък че и двете са китайски,май е сигурно.
stiv1961 написа:Абе то има и със задна,добре,ама коя да взема гарденията или фортегото за това става въпрос.Йордан написа:Е,не искам цигани в имота си,пак и за удоволствие.Да фрезоваш 50-100 квадрата няма да търсиш да ти го копаят.Аз/ пък и колегите/ ти казах търси фреза и със задна скорост. За 100-200 лв. повече нито ще обеднееш, нито ще забогатееш.
Пък и смятам въпроса за ясен-кое да избера между двете марки,има ли някакво значение-пък че и двете са китайски,май е сигурно.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: