• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mitcd - специалист
Не вярвам да е диод. Нали имаш 2 броя.Откачи платката на работещата и я закачи на тези диоди и ще разбереш откъде ще изкочи заека :)
ditronix - специалист
Не се притеснявай-и аз не вярвах първия път :-D Най-полезни са тези уроци-дето човек сам си ги предава,и най-дълго се помнят :wink:
Niki72 - специалист
mitcd написа:
Не вярвам да е диод. Нали имаш 2 броя.Откачи платката на работещата и я закачи на тези диоди и ще разбереш откъде ще изкочи заека :)
Мислех за това обаче няма как да я откача - трябва много разпояване - всичко е на 1 платка - диодите и драйвера, кабелчетата отиват към цокъла на лампата.
От тия СМД резистори единят на който пише 271 не отчита нищо на мултицета при проба на всички скали от 200 до 2000К - 271 ома ли са, кило или мега не знам-на платката където е запоен пише само R1. Другите 2 са ок - на тях пише 115 -до тях на платката пише 1.1 MR - не знам това какво значи. При избрано на мултицета 2000К те показват 1079 на дисплея му-това . Ако този 271 е изгорял с какъв да го сменя - мега, кило или само ом е стойноста му ?

Като гледам този май е същия и са омове само:
Изображение

П.П. точно в този резистор е проблема-пробвах с един около 800 ома който имах под ръка и лампата светна нормално. Утре ще потърся 270 омов или нещо близко до него може и да не е СМД. :supz:

Финал: След като смених СМД резистора с обикновен такъв който намерих от 270 Ома лампата заработи нормално.
Последна промяна от Niki72 на пон фев 04, 2013 1:41 pm, променено общо 2 пъти.
mitcd - специалист
271 = 270 Om. Последната цифра е броя на нулите в Омове.
  • 1
  • 2

Тема "проблем с LED лампа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: