• 1
  • 2
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
road_runner - специалист
Здравейте колеги,

И на мен ми дойде това на главата,

плочата между двата етажа в шахтите около отходната тръба просмуква доста сериозно вода и ми капе в пиковите часове яко. (Сутрин до към 9 и вечер след 7) През деня е по-слабо, понякога даже спира. Има 5 етажа над мен.

Мястото се вижда с фенерче от при мен.

Съседите над нас уж видяли че ватата, която е при тях в тази шахта, е влажна на височина метър и половина. Та на тях не им пука, и ми викат то щом е на тая височина, при положение, че всички връзки са долу, значи не е от нас , а идва някъде отгоре. Самата вата става като гъба според мен и после почва да просмуква плочата. Достъпът е само през ревизията за водомерите, което не е особено приятно

Та ми трябва някой човек, който да каже, може ли да се установи това, при положение, че не тече постоянно. Ако може да каже цени и как да се организира цялото това нещо, защото полудявам вече....
Писах на колегата hygro (попаднах на някаква тема с подобен проблем от преди две години), но после видях, че влизанията му са през 10на дни, та не знам кога ще прочете,
VLADO66 - майстор
Щом имаш теч през пиковите часове е възможно да тече от снадка заради запушване на канализационната тръба и напълването и до въпросната снадка.Необходимо е да отидеш до мазето през въпросните часове и да видиш през ревизията на тръбата дали съм прав.Ето я ревизията http://markita.net/pvts-reviziya-f110.html
road_runner - специалист
тези отходни тръби даже мисля, че минават през мойто мазе, но не знам дали има ревизия (предполагам че е един капак на винт, който е перпендикулярен на тръбата, нали така?)
А и ако го сваля, няма ли да почне да тече от него яко? А и дали ще успея да го затворя после като хората?

А е сега ми хрумна, нали има тоалетни, ако е запушено, нали ще върне от тях малко поне?
VLADO66 - майстор
road_runner написа:
тези отходни тръби даже мисля, че минават през мойто мазе, но не знам дали има ревизия (предполагам че е един капак на винт, който е перпендикулярен на тръбата, нали така?)
А и ако го сваля, няма ли да почне да тече от него яко? А и дали ще успея да го затворя после като хората?

А е сега ми хрумна, нали има тоалетни, ако е запушено, нали ще върне от тях малко поне?
Дам,може да върне.Може да е теч от водопровода и да се стича по канализационната тръба.
mcm - специалист
Имах подобен проблем, оказа се капещ захранващ маркуч на пералня. На съседа му се струваше че почти не му капе маркуча, но на 3 етажа отдолу ни подмокри таваните на баните.
Друга възможна причина е калпаво сложен сифон на пода на банята някъде над теб, но каквото и да установиш си е игра на нерви с комшиите, капе от тях, а пък мокри при теб и на тях не им дреме !
jekasus - майстор
Точно в хоризонталната разводка за канализация е проблема.
VLADO66 - майстор
В случая може да се махне ватата и да му мисли следващия :lol:
road_runner - специалист
това е само тоалетна, банята е до нея, все още таванът не ми е мокър в тоалетната.

Точно където мокри е присъединяването на отходните води от тоалетната и банята на съседа.

Но понеже там е пълно с някаква вата, като дюшек. и той вика ми мокра е на нивото на очите, - значи е отгоре,

Мисля си. ако толкова много тече там, пречи ли ватата да просмуче лека полека за седмица/две до височина метър и половина?

Затова търся човек/ фирма, да го докаже това нещо с камера или каквото е .

Възможно ли е от хоризонталната разводка да излиза вода пусната от горните етажи?
road_runner - специалист
VLADO66 написа:
В случая може да се махне ватата и да му мисли следващия :lol:
Колега, тя при мен е махната, понеже там трябваше да сложим вграденото казанче.

Но при човека има само ревизията за водомерите, там как да я махне, дори и да се навие,
jekasus - майстор
Има един(не знам дали е евтин) начин, флуоресцентна боя смесена с вода се налива във мивка, клекало и сифона(сифони) и после с ултравиолетова лампа се проверява.
Нещо такова беше :? :-D
С термокамера също става, май hygro постваше снимки с течове.
  • 1
  • 2

Тема "Моля помогнете, препоръчайте ми човек за откриване на теч" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: