От мобилни телефони до цифрови камери
velas - специалист
Новите софтуери могат да управляват DiSEqC 4х1, демек може да се сканират още 3 спътника и да се гледат свободните програми. Принципно има брояч за 72ч, но често не работи... :)
MamaMy - майстор
Само дето аз избягах от БСК точно заради захаринка 100. 200 не били по-убави. В общи линии устройство което има само копче вкл.-изкл. Нищо в менютата не може да се променя. Дори не може да си подредиш каналите както искаш. Трябва всеки път да ходиш в "любими канали" за да не ти се пречкат разни празни, заключени и тем подобни бози. Дори няма начин да изтриеш чалгата. Облъчва те денонощно. Прехвърлих се на виваком. Пак същия боклук приемник, но поне не плащам за зомбиране. Цената е 5 на месец при БСК 15 :butthead: :finga:
velas - специалист
БТК и сателитна телевизия = да те оперира кенефаджия... дано да не ти се налага...
batkotony - специалист
leosat varna написа:
БТК и сателитна телевизия = да те оперира кенефаджия... дано да не ти се налага...
А би ли обяснил на лаиците,какво е различното между БТК и БСК... :?
AAsat - специалист
Вица нали го знаете: Алоооо енергото ли е? - Не ВИК - Абе и на вас да ви...... Та така с операторите.
Относно приемниците - на VIACOM е уникално дърво - на БСК също не е кой знае каква стока ама е малко по-поносим. Това все пак са операторски приемници, направени са да се гледат преди всичко програмите на оператора - който иска да гледа други работи по-добре е да си вземе (и) друг приемник. САТЕЛИТ БГ са свободни от тези недостатъци но таксата е определено по-висока. VIVACOM пуснаха CI модул за достъп, с който може да се избегне приемника им но не знам при какви условия го дават на абонатите си.
Относно пакетите - всеки си има предпочитания и всяко мнение е субективно - и при двата оператора сигурно има и доволни и недоволни от програмите като програми и от качеството им от техническа гледна точка.
Системата на VIVACOM е ужасно тромава - в най добрите традиции на предприятието. При БСК нещата са много по-оперативни.
Аз поне съм положително настроен към БСК и по една друга причина - приемниците им хубави или лоши са тяхна разработка и производство - при всичките условности на това твърдение - това си е влагане на средства в нашата си икономика в прилично по характера си производство - пак със всичките условности на твърдението.
А в края на краищата става дума само за телевизия - при все че има интересни неща не е нещо без което не може.
velas - специалист
batkotony написа:
А би ли обяснил на лаиците,какво е различното между БТК и БСК... :?
Въпросът риторичен ли е или сериозно го задаваш? :shock:
batkotony - специалист
След поста на AAsat вече е повече риторичен... :-D
Погледнато иначе не ме е срам да призная,че нямам цялостен поглед върху всички оператори и не смятам,че това е някакъв недостатък.Все пак аз съм краен потребител,а не профи в областта.До сега съм ползвал БТК и не съм имал удоволствието да съм платец към БСК,следователно няма как да знам какви са качествата на услугите им.Знам само,че комшията като си паркира колата и забрави да си изключи антирадара сигнала ми се скапва тотално... :) Ако при БСК това ще е по-различно може да се смята,че вече съм им фен. :-D
velas - специалист
Мда, всичките им транспондери (на БТК) са около 11500 MHz...чудничка хапка за първия хармоник на сигнала от антирадарите... Навремето така бяхме с ИТВ... :mrgreen:

Пък да ти кажа за разликата...освен каналите, там според вкуса...правата за доста първенства в полза на булсат. Ако ти се развали приемника, просто откачаш и отиваш да го сменяш... без въпроси, без ама дали е в гаранция...вземаш нов и това е. Булсат никога няма да те търси за 5лв задължения...дори и да си в договор (това не съм го казал :-# ), докато БТК веднага ще те предаде на *** Груп (-ировка). Имаш по-голям шанс да попаднеш на кадърни сателитни техници, отколкото телефонаджиите на БТК...и т.н. и т.н.
jekasus - майстор
leosat varna написа:
Мда, всичките им транспондери (на БТК) са около 11500 MHz...чудничка хапка за първия хармоник на сигнала от антирадарите... Навремето така бяхме с ИТВ... :mrgreen:

Пък да ти кажа за разликата...освен каналите, там според вкуса...правата за доста първенства в полза на булсат. Ако ти се развали приемника, просто откачаш и отиваш да го сменяш... без въпроси, без ама дали е в гаранция...вземаш нов и това е. Булсат никога няма да те търси за 5лв задължения...дори и да си в договор (това не съм го казал :-# ), докато БТК веднага ще те предаде на *** Груп (-ировка). Имаш по-голям шанс да попаднеш на кадърни сателитни техници, отколкото телефонаджиите на БТК...и т.н. и т.н.
За това май няма недоволни от Булсата :-D
hameleon - специалист
Обичам да се човъркам :-D .Закачих в един дисек БТК и БСК към приемник на БТК . Сканиране на свободни програми- избрах Астра - транспондер USER - надолу както си следва честоти- бит рейт-....- запаметяване и отново.Така запаметих всички свободни радио и ТВ от БСК.

Тема "Приемане на свободни програми от сателит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: