Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
Johny - майстор
Ако е така - прав си, но проблеми с нов хардуер ще се появят чак, когато се появи приветствието.
ArturDent - Почти Безобиден
jorkataG написа:
3, Опитай се да подкараш Уина в Сейфмод режим /в зависимост от дъното това става или с Ф5 или с Ф8
Това няма нищо общо с дъното, за клавишите става въпрос.
Johny написа:
С Repair в команден ред пишеш fix boot или fix mbr, след което exit при което компютъра се рестартира и би трябвало да си готов.
MBR не е скапан щом Windows започва да зарежда
kolibrata написа:
Когато включа компютъра си,не ми излиза команда Repair,ако може да ми кажеш как да я намеря :))
Ами тя козата си сака пръч!
jorkataG - специалист
ArturDent написа:
jorkataG написа:
3, Опитай се да подкараш Уина в Сейфмод режим /в зависимост от дъното това става или с Ф5 или с Ф8
Нема да споря само ще разясня казаното от мен. За да стигнеш до менюто с избор на Сейфмод режим, Команд промпт и др останали възможности в зависимост от марката дъно се стига до това меню с Ф5, Ф8 и т. н.
galin56 - специалист
Прав си, а това е така защото различните марка дъна имат различни интерфейси на БИОС-ите си.
jorkataG - специалист
По въпроса за ASR в зависимост от Уиндоуса /диска/ който имаш може да ти иска и дискета при стартирането на тази функция. Казвам това защото съм имал доста дискове с Уин и на някои от тях тая опция с Аутоматик Репайр Систем иска и дискета.
И още нещо ако не иска да ти подкара Сейфмод режима тогава нещата наистина са сериозни, това е един вид тест до колко системата си струва да се възстановява или да се преинсталне.
Johny - майстор
ArturDent написа:
jorkataG написа:
Johny написа:
С Repair в команден ред пишеш fix boot или fix mbr, след което exit при което компютъра се рестартира и би трябвало да си готов.
MBR не е скапан щом Windows започва да зарежда
kolibrata написа:
Когато включа компютъра си,не ми излиза команда Repair,ако може да ми кажеш как да я намеря :))
Ами тя козата си сака пръч!
Да ти кажа честно - никога не си ми бил приятен, но мислех, че малко ти е дошъл ъкъла, обаче уви - лъгал съм се! Ако някой е забравил, ти беше един от инициаторите на спамерските атаки във форума, които доведоха до напускането на Емо вр., Силвето и много други......
Седиш в засада и само търсиш косурите на другите, мислейки се за безгрешен. На мене ми дреме какъв си, но ако можеш, помогни, без да се правиш на велик. Противен си!

На това не му е мастото в темата на човека, но вече не се търпи.
Sorry!
ArturDent - Почти Безобиден
Johny, всичко написано от мен е вярно!
Това че на вас не ви стигат знания и пишете каквото ви дойде за да се направите на разбирачи...
Влизането в Safe Mode на Windows, няма нищо общо с вида дъно! Ако искаш да влезеш в BIOS е друга работа.
MBR е Master Boot Record и там има един куп информация - от кои дял да се стартира и т.н. НО тръгне ли да се зарежда Windows то вече този MBR е ПРОЧЕТЕН и всичко е било ОК.

А личните нападки си ги спести. Можеше да ми ги кажеш в очите.
Само като препоръка: Не давай съвети за неща които не разбираш. Половината поне за компютри са ти грешни. Пиша тогава когато са много грешни!
MrMurdjo - майстор
Артъре, съгласен съм с теб, но в името на точността само да отбележа - в MBR информацията е изключително оскъдна. По простата причина, че в името на съвместимост с ДОС и първите уиндоуси, така си и остана от време оно - малко код да зареди стартиращия запис през БИОС-а и да направи скок към предварително определения адрес в паметта - входната точка. Плюс място колкото да се опишат 4 дяла (на малък хард диск - не повече от 1024 цилиндъра) и то по съкратения метод :)
Johny - майстор
ArturDent написа:
Това че на вас не ви стигат знания и пишете каквото ви дойде за да се направите на разбирачи...
Само като препоръка: Не давай съвети за неща които не разбираш. Половината поне за компютри са ти грешни. Пиша тогава когато са много грешни!
Аз ти го казвам в очите, както виждаш и лошото е, че в това съм прав. Ти какво искаш - да ти пиша на лични, колко си заядлив. То се вижда от далече, само дето не ти го казват. С това че го казвам на всеслушание, се надявах, като специалист да помагаш, ако имаш желание. Само че ти с компютъра си вадиш хляба и вероятно смяташ подобно нещо за издаване на фирмени секрети и за недостойно?
И въобще не се правя на разбирач, а се опитвам да помогна. Колкото до МBR, наистина се поувлякох, но той от това нищо нямаше да загуби, т.е. нямаше да има вредни последствия: http://pcsupport.about.com/od/fixthepro ... nds.01.htm
А ти като разбирач, можеше да кажеш, че не е правилно и съответно да посочиш как е правилното според тебе. Тогава нищо нямаше да ти кажа. А ти или показваш среден пръст или се обаждаш, като черна станция. И в твоя ред на мисли - в моите постове почти винаги се старая да помогна с каквото мога, за разлика от тебе. Смятам, че това е добрия дух на форума.
Но нека другите сами да прецеят.
gogo7777 - майстор
Точно така..... Ако няма какво да споделиш по зададения въпрос, то не пиши. Идиотско е някой да сподели опит и друг да казва "не е така" без да взима отношение по проблема. Такива "корифеи" не са полезни на никой. Да оди да преинсталира Уиндолс и да взима по 20 лв. щом толкова знае и да не спами по темата :-D .
А какво написа :?: . Та да видим дали е вярно :shock:

Тема "имам проблем с windows xp" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: