Всичко за дърводелството
ribnikolaevi - майстор
Еди, нали си видял модифицирания ламаринен профил (резнато CD)? Мисля да играят винтове с глави скрити отвътре. Тогава нужна ли е специална сглобка?
Ей, човек, замисли ме, тъкмо си мислех, че съм почти готов.
EDI - майстор
Видях го.Да ти кажа обаче, бих си направил качествена сглобка и подлепяне независимо от ламарината.До прозореца ще имаш температурни разлики, раздуване и подсъхване и винаги може да ти сцепи ръба.С ламарината може и да не мръдне 200 години, ама аз бих се подсигурил.Мераклийски работиш, не прави компромис.
ribnikolaevi - майстор
Явно ще трябва да помисля за нещо такова. Но специално за бисквитките нямам машина. :? Ще се мисли детайл ...
EDI - майстор
С дюбели го направи и с хубаво лепило.
ribnikolaevi - майстор
Имаш предвид цилиндрични дибли ли? Имам диблачка и може по този начин да стане сравнително лесно.
EDI - майстор
Да, с цириндрични и добро подлепване, после си го укрепи допълнително, както си решил.Щом нямаш бисквит машина, не си заслужава да си купуваш, освен ако нямаш мерак за други сглобявания.Иначе се намират евтини по 130 лева на ФЕРМ, другите отиват над 400 лева.
ribnikolaevi - майстор
Не бях помислил за дибли, но не е лоша идея да се подсигуря както казваш.
ribnikolaevi - майстор
Мисля си за монтажа сега. Ако нещо не е както трябва и искам да го махна тоя перваз, или се налага поддръжка извън нормалното му място. Мислех за го лепя с пяна, но нещо взех да се разколебавам, че тогава трудно ще се маха.
EDI - майстор
С пяна не можеш го махна, когато стегне.На вилата така си правих первазите на прозорците, редих парчета сачак с пяна.После пробвах да махна едно за опит - доста сила приложих, но не мръдна.Естествено не го напъвах с лост или нещо подобно, а пробвах на ръка, беше станало бетон.Пробвай с някакви крепежи - дюбели и видии вертикално и отгоре да речем дървени капачки или някаква подобна декорация.
ribnikolaevi - майстор
Нещо такова ми се върти в глават. Данаправя отворите за крепежите и капачките преди повърхностните обработки (шкурене е лакиране). После махам капачките, монтирам крепежите и ги слагам пак. Локално зашкурване и лакиране. Дали ще личи много дразнещо тогава?

Тема "Фрезоване на подпрозоречен перваз" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: