• 1
  • 2
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
batence81 - специалист
Моля, който има насаждения, познания и опит да ми даде информация:
Савиньон блан и муската студоустойчиви ли са и кои са всъщност по-непретенциозните, но хубави бели сортове?
Има ли някой, който не пръска лозите и е имал успех, аз имам 40 корена каберне, но е младо още за пръскане, миналата година го садих. Принципно съм против вмешателства и химия по растенията и затова исках да знам дали е възможно без да се пръска да тръгнат лозичките? Мерси.
tysonlkr - специалист
Тези сортове, които си изброил не ми се вярва да могат без да се пръскат.
Най лесно се гледа отел. :) Не се пръска и не мръзне. Ако искаш отглеждаш без да пръскаш това е сорта.
На село едно време предимно този сорт се е отглеждал. Има и бяло и черно :wink:
Аз незнам друг сорт грозде, което не се пръска.
batence81 - специалист
имам асма от отелото
Krass - майстор
Стига с тоя отел бе хора. Забранен е в половината свят за отглеждане за вино. Отел та отел :x Пиеш уж вино, а мирише на компот. Става само за за сарми(листата)
mitko414 - специалист
Krass написа:
Стига с тоя отел бе хора. Забранен е в половината свят за отглеждане за вино. Отел та отел :x Пиеш уж вино, а мирише на компот. Става само за за сарми(листата)
+10!

Към автора на темата: пръскай си лозето, кой ти е казал, че като е младо не се пръска?
batence81 - специалист
Мускат и мискет едно и също ли е?
Krass - майстор
Да. Различните сортове са влезли от различни държави и така едните са останали мускат, другите мискет.
Илчо Илиев - майстор
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1% ... 0%B5%D0%BB

http://www.vinoto.com/display.php?show_ ... rticle=101
Въпреки ,че тук са дадени Мускат и Мискет, в учебниците по лозарство на всякъде се споменава само Мискет....
В различните райони на страната различно казват на един и същи сорт, но според мен е по-важно са има повече и по-добро грозде,а името....все ще се разберем за какво говорим...
teon - специалист
batence81 написа:
Мускат и мискет едно и също ли е?
...не е едно и също...
  • 1
  • 2

Тема "Малко подробности за савиньон блан и мускат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: