• 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 51
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobi_iv2 - специалист
Моля за помощ, дайте координати на майстор от Бургас който може да настрои както трябва горелка Фероли.
Изчетох цялата тема, но впредвид на това ,че съм жена не разбрах нищо! Помагайте, направо ми се скъси живота с това чудо-гълта по 5 торби на 24 часа и в стаите не става повече от 21-22 градуса-отоплявам 2 етажа общо 150кв и бойлер 300л.
dobi_iv2 - специалист
dobi_iv2 написа:
Моля за помощ, дайте координати на майстор от Бургас който може да настрои както трябва горелка Фероли.
Изчетох цялата тема, но впредвид на това ,че съм жена не разбрах нищо! Помагайте, направо ми се скъси живота с това чудо-гълта по 5 торби на 24 часа и в стаите не става повече от 21-22 градуса-отоплявам 2 етажа общо 150кв и бойлер 300л.
:sad: Моля, помагайте!!!!!!!!!!!
hr.hristov57 - специалист
dobi_iv2 написа:
dobi_iv2 написа:
Доби, не мисля,чи при Вас въпроса е само в настройка на горелката!
При този огромен разход на пелети- 75кг/24часа,при посочената квадратура,бойлер и достигнати температури съм сигурен,че нещо тотално е сбъркано в отоплителната система- тгъби,разпределители,радиатори,котел,горелка?!
Дайте повече информация за изолация на къщата-стени,под,тавани,дограмата за да може компетентните да си кажат думат. При добра изолация и дограма при тази квадратура и бойлер с пелетен котел разхода нормално трябва да е около 25кг на денонощие.
dobi_iv2 - специалист
hr.hristov57 написа:
dobi_iv2 написа:
dobi_iv2 написа:
Доби, не мисля,чи при Вас въпроса е само в настройка на горелката!
При този огромен разход на пелети- 75кг/24часа,при посочената квадратура,бойлер и достигнати температури съм сигурен,че нещо тотално е сбъркано в отоплителната система- тгъби,разпределители,радиатори,котел,горелка?!
Дайте повече информация за изолация на къщата-стени,под,тавани,дограмата за да може компетентните да си кажат думат. При добра изолация и дограма при тази квадратура и бойлер с пелетен котел разхода нормално трябва да е около 25кг на денонощие.
Кьщата е изолирана, с ПВЦ дограма, на 5 етажа разделени на апартаменти. Отоплямаме апартамент на 2 и ап. на 3 етаж-двата общо към 150кв, под ламинат, над хола на 3 етаж има тераса с топло и хидро изолация. Котела и боилера са в мазето, тръбите минават през стълбището и са изолирани със изолация за тръби, но щранговете не са затворени с тенденция напролет да сложим слънчеви колоктори. Когото преди 10дни монтираха горелката навън времето беше 6-7 градуса и се стопляхме около23-24гр, но имаме стаен термостат и бяхме му задали тези температури а нощем го намаляхме на 21-разхода беше 30кг да 24 ч и бяхме доволни, но от4 дни при -3гр разхода скочи на 5 торби и в стаите не става повече от 21-22гр. Вече 3 ден чакам майсторите които правиха инсталацията и монтираха горилката да дойдат за да видим къде е проблема .
filmatoplo - майстор
Здравей , какъв е котела по марка и заводска мощност , котела работил ли е без горелката друг отоплителен сезон , горелката на каква мощност е настроена , каква температура на водата поддържа горелката .Тръбите щранговете с какъв цолаж са , и от какъв материал - а тези в апартамента , външно ли са в апартаментите , или са положени в замазката и стените .За тези 75 кила пелети за 24 часа получавате средно по 12,5 киловата на час мощност за двата общо апартамента , или среден разход 3 кг и 125 гр пелети.
dobi_iv2 - специалист
filmatoplo написа:
Здравей , какъв е котела по марка и заводска мощност , котела работил ли е без горелката друг отоплителен сезон , горелката на каква мощност е настроена , каква температура на водата поддържа горелката .Тръбите щранговете с какъв цолаж са , и от какъв материал - а тези в апартамента , външно ли са в апартаментите , или са положени в замазката и стените .За тези 75 кила пелети за 24 часа получавате средно по 12,5 киловата на час мощност за двата общо апартамента , или среден разход 3 кг и 125 гр пелети.
Котела и горелката са Фероли, монтирани са преди около 2 месеца, незная точно мощността на котела, но изчислиха ,че ни е нужен котел около 40кв, горелката доколкото виждам е на 3, градусите 65.Тръбите са положени в замазката, но преди 7 години,цолаж не зная.
Снощи майсторите дойдоха, промениха настройките на горелката и на помпата, казаха, че филтъра на помпата е бил задръстен и затова не се затопляло. Днес определено вкъщи е топло23-24гр,но и навън е 2 гр, но като гледам бункера разхода пак ще е около 5 торби, което определено е много.Чудя се дали няма да е по-икономично вечер да не го намалям от стайния термостат ,защото ми прави впелетление, че за да затопли вече изстиналата вода до 65гр работи часове и гълта много.
Ще съм благодарна на всякакви идеи и препоръки.
Равносметката- след 24 часа разхода отново е 5 торби. Чудя се дали тоя стаен термостат не прави някаква беля, досега го държах на 26,измерих температурата до него-беше към23гр./сложен е в коридор до банята и там температурата е малко по-висока отколкото в стаите/намалих го до 24, но горелката спря и вече час не е включила, а радиаторите изтинаха, обяснете ми на какъв принцип действа.
Дали пък да не изключа бойлера,който е 300л и реално цял ден в къщата е само детето и не ми трябва толкова много вода?
filmatoplo - майстор
Стайния термостат ме съмнява , май има много голям хистерзис , тоест голямя разлика между стоп и пуск , хубаво е да с макс 1 градус , тоест да е по чувствителен .
LazarGanev - "Велик майстор"
- Един път казваш, че стайният термостат е настроен на 23-24*С, което е множко
- После казваш, че бил настроен на 26*С. което е прекалено много, особено щом се оплакваш от разхода
- После казваш, че си ограничила термоглавите на 23*С, а стайният термостат щом е на повече, той никога няма да спре горелката.
- Водата ограничена на 65*С, как да се достигнат 26*С в помещенията - радиаторите трябва да са огромни!
Просто един куп недомислици - естествено, че разходът ще е висок

Според мен:
1. Вдигнете температурата на водата поне на 70*С, за да се достигне лесно зададената стайна температура и да изключи горелката
2. Задайте по-ниска стайна температура на стайния термостат - 21*С е нормално
3. Отворете всички термоглави
filmatoplo - майстор
Аз не чух нищо за помпата , има ли терморегулатор за нея , на колко градуса включва .Също горелката в режим модулация ли работи .
dobi_iv2 - специалист
LazarGanev написа:
-

Според мен:
1. Вдигнете температурата на водата поне на 70*С, за да се достигне лесно зададената стайна температура и да изключи горелката
2. Задайте по-ниска стайна температура на стайния термостат - 21*С е нормално
3. Отворете всички термоглави
Ще пробвам и това, но при 21гр ми е студено, снощи го бях оставила на 21, но когато станах в стаята беше 19гр, а радиаторите не работеха.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 51

Тема "Настройка на пелетна горелка ,параметри." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: