• 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kalin72 - майстор
Отказах се от големия буфер, плочата не съм я отливал аз, преди години бившия собственик го е правил, и като гледам как на места арматурата се е показала...не ми се вярва да е много качествено правена...
Ще заложа на 500 литров, долу до котела имам място, сега остава да намеря такъв на прилична цена, 250-350 лева давам за 500 литра буфер/бойлер без серпентини. С изолация!
filmatoplo - майстор
Нали щеше да вкопаеш буфера . :?колко санта не ти достигат.
kalin72 - майстор
filmatoplo написа:
Нали щеше да вкопаеш буфера . :?колко санта не ти достигат.
Поне 30 см. Но има високи подпочвени води...
filmatoplo - майстор
Стига де , къртиш бетона ,режеш арматурите по средата и закривяваш нагоре да не пречат ,копаеш , поставяш полиетилен,закривяваш обратно арматурата за стената и добавяш нова арматура за пода ,заливаш с як бетон пода , веднага поставяш квадратен кофраж във вид на кутия и заливаш стените :wink: .Работа за двама от сутринта до обед и после :partyman: .
fbr - майстор
АЕЦ-а пасти да яде.
filmatoplo - майстор
Калине много си нерешителен братче -имаш проблем и решение , при мен е различно трябва ми здраве :? (бях написал и пари но го изтрих ) :wink: .
kalin72 - майстор
Филма, не ме познаваш, за да ми кажеш, че съм нерашителен...имам жена, три деца, и само аз работя. Има приоритети за парите...когато му дойде времето, ще взема и буфер.
filmatoplo - майстор
Аз помислих че си го имаш вече буфера , и се чудиш как да се побере . :?
kalin72 - майстор
Да попитам и за винтилите на радиаторите, досега бяха на 6та степен, но си мисля, че биха загрявали по-добре тези радиатори на втория етаж, ако степента се намали...но как да изчисля на коя да ги направя? Ето тук има формула, помогнете, ако можете...и не знам как да сметна загуба на налягането..
http://www.korado.bg/bg/products/radiat ... stem.shtml
filmatoplo - майстор
Едва ли ще успееш с формули :? :) .
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28

Тема "Да поправим моята инсталация - монтаж на две помпи, трипътен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: