Ел. инструментите. Консумативи.
lakosste - специалист
ra4o написа:
Извинявам се, че отново е малко извън темата, но да не пълня форума с излишни теми.
Питам: Що е това каналокопач за SDS+ и какви ширини има и какво мога да копая с него. Питам конкетро за канали за тръби с ал. вложка Ф 16 за парно.
Ще съм ви благодарен, ако качите снимка.
ето разгледай се на този адрез
http://www.emiro-bg.com/rub.php?R=11&SR=15.та каналокопатела служи за копане на канали както си личи от името нали :wink: той се поставя на машини които имат захват sds.това е захват който ти позволява да захванеш длетото или боргията само с едно щракване не е като на обикновенната дрелка с ключ и застягане.sds може да е + или max. плюса е за малките машини следователно по-малки а макса за по големите.
надявам се да съм бил изчерпателен.
ra4o - специалист
Благодаря много. Точно снимка исках да видя.
griffin - майстор
Миналата година си купих от бургас от едим магазин BOSCH(произведен в германия обаче) който мога да кажа че не е мръднал след сума ти и дупки в бетон, 8-цата беше мисля 6 или 8 лв. но самата видия отпред не е направена като българските а има някакъв наклон много леко пробива и не се затъпява лесно, ако успееш да си намериш такава от някой дилър на марката мисля че ще си доволен. Само внимавай да не вземеш китайско производство него не знам как се държи.

Един колега тук сподели че са си взели и те една бургия на BOSCH само че за SDS и каза че я е изкривил но продължава да пробива, цялата си изплация на къщата я е направил с нея и все още е ок :-)

Успех
sstefanov - майстор
Аз пък от цял комплект BOSH с 8 свредла счупих 6 за 1 седмица!
Това при положение, че преди няколко години успях само с едно свредло да пробия над 100 дупки фи 8 дълбоки по 6-8 см в бетон (пълзящ кофраж), но беше с бормашина BOSH!
Не знам дали не е проблема в бормашината, но повечето от свредлата издържаха само по 3-4 дупки!
Сега имам един SKILL от 50 лв и ще го сменям.
griffin - майстор
Ами то си зависи и от Bosch-а, на мен ми предлагаха 2 варианта китайски и немски :-), на китайския нищо не пишеше на опашката а на немския беше щамповано Germany :-).
sstefanov - майстор
Купих ги от МЕТРО, не знам какви са.
pesho - специалист
ако натискаш като гламав докато дупчиш-никога няма да намериш читаво свредло,даже и най-скъпото ще се скапе...без да натискаш,само придържаш,даже и в таван-то само си катери нагоре или навътре,даже и по-некачественото ще те изкара..
Тани - модератор
Ето един нов вид свредла. Един мой бивш работник ги произвежда :-D

Прикачен файл

P1000117.jpg
P1000117.jpg (123.37 KиБ) Видяна 10007 пъти
UNIOR - модератор
:shocked: :shock: :shocked:

Тани да го черпиш една бира момчето , бая се е потрудило.
housedoktor - майстор
Най съм доволен от Hilti i De Walt ,SDS Изкарват месеци

Тема "За дрелките и свредлата или..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: