• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miro_9703 - специалист
Еми немога да кажа къде по схемата е кондензатора понеже незнам модела на телевизора и незнам каква схема да търся. Марката е LG от тези старите, който се произвеждали около 2000 година. Проблема е, че като се включи има една лампа и тя само мига, а трябва да свети постоянно. Според мене е кондензатора, понеже е издут. Ако намеря модела на телевизора или схема на захранващия блок ще я постна тук :)
cvetanmu - специалист
Вижте модела на телевизора или шасито. Този кондензатор рядко излиза от строя.
miro_9703 - специалист
Обадих му се и каза, че модела е CF-21K50EX или поне това пишело на капака ...
hidrazin - майстор
Това ти е кондензатора по схемата и вероятно не е надут. Обикновено отгоре имат едно пластмасово кръгче което изглежда като надуто. Натисни го с пръст и ще разбереш. Почти е сигурно, че не не е от кондензатора. Нещо товари захранването и се включва защитата му. Ако още малко се побъзикате с него ремонта ще скочи ценово. :)
Моя съвет е да се насочиш към някой сервиз. Просто нямаш необходимите познания. Още щом написа че една лампа мигала... В тези телевизори лампи няма и кондензаторите не винаги са проблема. Съжалявам.
miro_9703 - специалист
На предния панел има една лампа която свети когато телевизора е включен към мрежата. За нея говорех .. А на сервиз каза, че няма да го носи .. Каза ми да се пробвам да го оправя ако ли не да вземам каквото ми върши работа :D
hidrazin - майстор
Каква лампа бе човек? Ти не различаваш ламба от светодиод! Ще ме накараш да се самоутрепя и да изчезна безкрайно. :prayer:
Махни транзистора на ТХО-то и виж дали "ламбата" ще продължава да мига. Само не ме питай сега какво е това ТХО.
:partyman:
pansim - майстор
Ремонта на телевизор, и всякаква друга електроника изобщо не е проста работа както им се струва на някои хора.
Изискават се познания, които не могат да се получат в един форум.
Послушай съвета, и вместо да унищожите телевизора окончателно, го занесете на сервиз.
  • 1
  • 2

Тема "Смяна на кондензатор на захранване от телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: