Ел. инструментите. Консумативи.

Коя марка къртач/перфоратор е най некачествен?

9%
Makita
3
6%
Bosch
2
3%
DeWalt
1
Няма гласове
Hilti
11%
Einhell
4
6%
Sparky
2
14%
Ok
5
37%
Raider
13
3%
DWT
1
11%
RTR
4

Общо гласове: 35

profesionalist_wood - майстор
fox_vt написа:
profesionalist_wood написа:
имам перфоратор на RD-HD05,много бързо изгоря ротора :rolleyes: ама за 109 лв толкова
Ама твоето е перфоратор само за дупчене и съвсем малко къртене дан казвам хич.Аз съм със RD-HD07 но къртач силата му е насочена към къртенето пробиването му е опция,и както казах железен е за тия 750 вата.Иначе съм признал синия къртач на бош с който къртих панелката е гоуемо животно е :-D май към 15 кила беше къртача.
Да не е bosch GBH 11 DE? Комшията имаше едно такова и от напъване строши ръкохватката му и плати 50 лв за нова :lol:
rolls - специалист
gogo7777 написа:
Защо няма марката ФЕЙН сред Макитите и другите. За тях трудно се намират части, ама и те не трябват :-D
Може би защото ФЕЙН не правят перфоратори/къртачи. Има една друга немска фирма - DUSS. Ако някой си мисли, че Хилти е the best, да погледне там преди това и тогава да пише.
fox_vt - майстор
GSH11E е май желязна машина за съжаление шилото не беше такова няколко пъти го точихме ама и бетона беше най якия който може да си представите.
VLADO66 - майстор
Човек трябва да е наясно че хубаво за малко пари няма,или да даде толкова за това което ще му свърши работа.Трябваше да къртим 4000м2 покривна замазка и вместо едно ХИЛТИ взех 10бр. куче марка и свъшихме за 0 време,като си избиха парите от бързо свършената работа.
ESPACE - майстор
Моя опит с марката Raider е ограничен до перфоратора им RD-HD03. Това творение по време на краткия си, но затова пък непълноценен живот претърпя 4 животоспасяващи операции, като престоя в реанимация по 1 месец за всяка. В момента е в незаслужена пенсия, лежи си в леглото и не е работило и 1 минута след 4-тата операция. Полезна работа през целия му живот - не повече от 1 час. Ако някой има мерак да прибере този инвалид с три инфаркта и един инсулт ще се разберем. Обещавам да бъда много сговорчив и отстъпчив.
bulhomes2 - майстор
Че той нов с ДДС и гаранция струва 110 лв. Ти какво очакваш да му вземеш, че се занимаваш с това?

ПП. Но все пак е нещо. Вече виждам втори недоволен, което не ми се беше случвало досега. По-горе някой спомена, че за различни работи има различни по мощност машини и е напълно прав. Допускам, че моето е изкарало толкова, защото за сериозни къртения имаме голямо HILTI, а Raider-а се ползва точно за това, за което е направен - дюбели, кутии за ел.инсталации и подобни дреболии. За тях голямото хилти е неудобно. Преди него купувах няколко ударни дрелки, докато се убедя, че тази функция е някакво недомислие.
mitko64 - майстор
rolls написа:
gogo7777 написа:
Защо няма марката ФЕЙН сред Макитите и другите. За тях трудно се намират части, ама и те не трябват :-D
Може би защото ФЕЙН не правят перфоратори/къртачи. Има една друга немска фирма - DUSS. Ако някой си мисли, че Хилти е the best, да погледне там преди това и тогава да пише.
Бачкал съм с Duss под наем. Много корава машина. Този дето я предлагаше даде инструкции половин час работа, половин час почивка, ама няма такива филми, два дни як кютек. После като си я приемаше нещо се пенявеше на немски, че хлопала ръкохватката. Тука на Красно село откриха един магазин на Flex, предлагаха и Duss, ама егати и цените. Гледам магазина се изнесъл вече.
"Файн са профи марка,спор няма,въпроса е че не всеки може и да си я позволи.Преди време си бях харесал мултишлайфчето им ама 400 кинти ме отказаха и си взех на парксайд за 70лв :lol: и реже доволно,триончетата на бош са съвместими с нея въпреки че един трион консуматив на бош струва колкото целия комплект на парксайд-мултишлайф,виброшлайф,комплект триочета и хубав куфар с допълнителния прахоотводител за прахосмукачка :lol: :-D" Фейн са индустриални машини и са доста по напред от "професионалните".Малко хора знаят,че именно те са измислили първият ръчен ел. инструмент. При нас не са известни защото малко хора могат да си ти позволят.

Тема "Коя марка къртач/перфоратор е най некачествен?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: