Проявете вашата изобретателност.
Chefo77 - майстор
nv952 - майстор
dyaneff написа:
nv952 написа:
... той избра пежо 806 ван ...
Няма да коментирам другите качества на колата. Имам съвет ако ще слагаш нещо тежко или нещо остро на пода в багажника. Внимавайте много защото под мокета има много кабели. Ако трябва сложете цял лист талашит.
то тази кола е взехме за работа и после ще я продадем и ще вземем лека кола
colyo - специалист
Чел съм го това. Наистина Пасат 81 го дават за второ поколение. Разликите между 73 и 81 са много по малко и като визия и като механика, отколкото между 88 и 93. Щом и официално го дават така.......съгласявам се без бой. Важното е , че се разбрахме за кои модели говорим. :partyman:
Chefo77 - майстор
colyo написа:
Чел съм го това. Наистина Пасат 81 го дават за второ поколение. Разликите между 73 и 81 са много по малко и като визия и като механика, отколкото между 88 и 93. Щом и официално го дават така.......съгласявам се без бой. Важното е , че се разбрахме за кои модели говорим. :partyman:
... и също така се съгласихме, че е може би най-добрия вариант за работно комби. :partyman:
Между другото, нека автора да прецени дали му трябва пикап или комби. Пикапът дали да е транспортен или товарен. Има огромно значение - на товарния ГО е друга, прегледите са по-начесто ...
bulhomes2 - майстор
Нали чака оферта за бус - какво да Ви казва за пикап или комби?
cvettomirr - специалист
Офертата за буса Я НЯМА все още. Ще изчакам още малко, и ще почна да оглеждам Мерцедес 124 5 цилиндров атмосферен дизел. Ми ще товаря в нея по 1-2паметника, кофражни дъски, инструменти макс до 400кг. Ще взема дизел защото се зарибих от мой приятел, кара такъв мерцедес със свес от двигателно масло, бензин и нафта, а пък масло стара бол в сервизите. Гледам някъв смислен оправдан икономически разход.
dyaneff - майстор
Имай в предвид, че Мерцедеса е със задно предаване и зимата е по-трудна с него.
Kirilpm - специалист
В тази цена ако се кара из града и с тея условия от по-масовите се сещам за пасат 2ка комби,лада комби,и сеат инка,ще ти свършат работа за товари до 500кг ако караш разумно,е може да смениш някой ресор или пружина но това е в реда на нещата.И от мене още един глас са ИЖто,ще ти служи вярно но си иска своето най-вече откъм технически познания,който не е карал лада и москвич,той не се е научил :lol:
torbalan - Дървен философ
crez написа:
torbalan написа:
Баща ми е имал два москвича...Рядко сме успявали да стигнем до морето без да се налага ремонт на пътя...Просто това за надеждността на москвича искрено ме разсмя
Като си мърляч,само сипваш бензин и караш и на нова кола се случва, и то доста по често поради изброените причини по горе. С малката :lol: разлика че със съвременната си оставаш на пътя (чакайки пътна помощ), а с простата кола може сам да си помогнеш.
С баща ми сме коренно различни в отношението към автомобила... Аз мога да мина за мърляч, макар в някои отношения да не съм...

Ще дам пример - никога не бих си позволил спирачките на автомобила да не са у ред.
Докато на баща ми не му пукаше... Няма спирачки - голям праз. Импровизира...
Иначе като цяло - той обгрижваше автомобила много... Какво да се прави - рожба на развитото социалистическо общество - Автомобила беше по-ценен от всичко друго на тоя свят...

Просто москвича е антикола отвсякъде. Няма нещо, дето в рамките на 10 хил. километра да не се счупи. Двигател, окачване, кормило, спирачки... Всичко. Неща като джамове по принцип не си работеха. Малките триъгълни се заключваха с отверка, а големите в общия случай не работеха. По неволя ставаш монтьор. Багажника ти е пълен с инструмент, с който може да отстраниш почти всичко на пътя.

Иначе да - никога автомобила ми не е блестял от чистота, никога не е бил лъскав от вън. Обаче спирачки, двигател, кормило - винаги са били в изправност.

И нещо друго - баща ми за всичкото каране с москвичите не е минал дори 1/10 от това, дето сегашната ми кола е изминала откато са я произвели...

Тук трябва да уточня - и аз и баща ми не сме могли да си позволим да си купим нова кола. Все втора ръка ги купуваме..

Баща ми - два броя ЗАЗ и два броя космич.
Аз - два броя рено 19 и един ситроен С5.
l_bonev - специалист
Съжалявам , че пощата не е доставена ,дава ми някаква грешка. Сега я пратих пак ,ако има някаква грешка се обади.
lord_bonev@abv.bg

Тема "Направи си работна кола - КАК?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: