• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 460
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dobi_iv2 - специалист
dobi_iv2 написа:
torbalan написа:
dobi_iv2 , на тавана имаш ли изолация?
Отопляваме 2 и 3 етаж от 5 етажна къща-горните 2 етажа не се отопляват.
turistak - специалист
dobi_iv2 написа:
Отопляваме 2 етажа-7 стаи обща квадратура 150кв и бойлер300л, къщата е с пвц дограма и външна изолация-разход 5 торби или 75кг на денонощие
Туй Феролито защо го продават - чудя се.

Но има и нещо друго, 75 х 4кВ/кг = 300кВ за денонощие? много, ама много идва. Изгарят ли напълно пелетите?

Иначе по темата с Пелетерм + буфер 500л + 200л бойлер + 8см външна изолация и PVC прозорци 2 х 80 кв топля 20кг/денонощие.
Съседа над мен с горелка ерато 25кВ без екстри по системата топли същото с 15кг/денонощие.
filmatoplo - майстор
Туристак , и буфер ли монтира , обягнало ми е , или съм забравил , качи някоя снимка .И аз го смятах 300 клв за денонощие , или разход 3,125 гр на час , или 12,5 клв за час .Колежката може ли да каже настройките си от Т1 до Т20.
dobi_iv2 - специалист
turistak написа:
dobi_iv2 написа:
Отопляваме 2 етажа-7 стаи обща квадратура 150кв и бойлер300л, къщата е с пвц дограма и външна изолация-разход 5 торби или 75кг на денонощие

Но има и нещо друго, 75 х 4кВ/кг = 300кВ за денонощие? много, ама много идва. Изгарят ли напълно пелетите?
Пелетите са от Белица Разлог, на опаковката пише 18,6kj/ 470лв/т-купени януари/, изгарят напълно, остава само бяла пепел.
dobi_iv2 - специалист
filmatoplo написа:
Туристак , и буфер ли монтира , обягнало ми е , или съм забравил , качи някоя снимка .И аз го смятах 300 клв за денонощие , или разход 3,125 гр на час , или 12,5 клв за час .Колежката може ли да каже настройките си от Т1 до Т20.
Е ,това не го мога,много ме бива да настройвам тв, комп или телефон, но от горелки нищо не разбирам :yawinkle:
filmatoplo - майстор
Аз казвам дали не са написани на лист , освен в менюто , за да си ги знаеш , и да ни ги споделиш .Отговори ни за стайния термостат в другата тема .
dobi_iv2 - специалист
filmatoplo написа:
Аз казвам дали не са написани на лист , освен в менюто , за да си ги знаеш , и да ни ги споделиш .Отговори ни за стайния термостат в другата тема .
Ами той младежа който я настройваше горилката гледаше от накаква книжка, разбрах само ,че трябвало да бъде на 3 степенсилата на вентилатора. Когато се запали горелката, на дисплея до температурата пише 1, после се усилва до 2 и накрая на 3. Само това знам.
turistak - специалист
dobi_iv2 написа:
filmatoplo написа:
Ами той младежа който я настройваше горилката гледаше от накаква книжка, разбрах само ,че трябвало да бъде на 3 степенсилата на вентилатора. Когато се запали горелката, на дисплея до температурата пише 1, после се усилва до 2 и накрая на 3. Само това знам.
Аз тоя младеж бих го заключил при котела, заедно с колегата му дето е взел парите за феролито и да си оправят бъговете. И накрая да възстановят пелетите.
turistak - специалист
filmatoplo написа:
Туристак , и буфер ли монтира , обягнало ми е , или съм забравил .
viewtopic.php?f=10&t=40666
И снимка ще туря, но в оная тема
syncho - майстор
Ае тук няма ли активен модератор???? На какво прилича това? Всеки си пише където си иска за каквото си иска. ЧЕТЕТЕ ЗАГЛАВИЯТА на темите!!! И не пишете във 10 теми за един и същ проблем. И 10-те теми се четат от едни и същи хора. Тоя форум почна да заприличва на една вечеринка където 20 баби си говорят едно и също и всеки ден и нищо друго не правят.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 460

Тема "Разход на пелети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: