• 1
  • 2
Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
stefan_mil4ev - специалист
Здравейте на всички,
имам преносим твърд диск на хитачи (1TB, ако има някакво значение). Проблема се явява в това, че не мога да го отворя. Компютъра го намира, свързва се с него, но когато се опитам да го отворя, "мисли" няколко минути и накрая ми иска форматиране. Има ли някакъв начин да го отворя за да си сваля информацията от него, а след това да го форматирам? До последно си работеше коректно, проблема стана изведнъж...
vvventsi - специалист
stefan_mil4ev написа:
Здравейте на всички,
имам преносим твърд диск на хитачи (1TB, ако има някакво значение). Проблема се явява в това, че не мога да го отворя. Компютъра го намира, свързва се с него, но когато се опитам да го отворя, "мисли" няколко минути и накрая ми иска форматиране. Има ли някакъв начин да го отворя за да си сваля информацията от него, а след това да го форматирам? До последно си работеше коректно, проблема стана изведнъж...
Ами форматирай го, после с тази програма възстанови изтритите файлове
http://www.zamunda.net/details.php?id=128773&hit=1
аз възстанових 120гб изтрита информация щото без да искам си форматирах хардиска! :)
Възстановената информация я записвай на друг носител после можеш пак да си я преместиш!
Благодаря за бързият отговор. Ще опитам, та дано стане.
vvventsi - специалист
На мен ми отне общо 13ч да сканира и възстанови 120gb така че имай търпение като сканира,когато приключи със сканирането ще ти извади един списък какво е намерила и да си избереш какво искаш да възтановиш и какво не!
При мен става бързо, сега чакам за резултата.
vvventsi - специалист
Ако хард диска ти е малък
@vvventsi прав си, че става бавно. Минаха няколко сканирания, а първото от тях беше бързо и си мислех, че ще е само това. Общо 11 часа беше всичко и накрая на 99% ми каза, че програмата трябвало да се затвори защото нещо си и пречело на работата. Аз още не съм форматнал диска, понеже в youtube гледах за тази програма, че форматиране не е нужно, но днес ще опитам и с quick format.
mitko414 - специалист
НЕ ФОРМАТИРАЙ!

Опитай с други програми, мога да ти препоръчам тези от Hiren BootCD:
Recovery
+ Digital Rescue 4 Premium 4.0.0.2E
+ GetDataBack 4.25 for FAT
+ GetDataBack 4.25 for NTFS
+ GetData Recover My Files Pro 4.9.4.1343
+ EASEUS Data Recovery Wizard Pro 5.5.1
+ Ontrack EasyRecovery Pro 10.0.2.3
+ MiniTool Power Data Recovery 6.6
+ iCare Data Recovery Pro 4.6.4
+ O&O DiskRecovery 7.1.183
+ Card Recovery 6.00.1012
+ Partition Find and Mount Pro 2.31
+ Active Partition Recovery 7.1.2.0
+ Active File Recovery 9.5.4.0

Аз бих пробвал първо с Partition Find and Mount. Работят под Windows, даже може да не записваш iso-то на диск, ако имаш виртуално, монтирай го с него, ако не разархивирай го и от папката HBCD стартирай HBCDMenu.exe. После търси Recovery tools, там са горните програми.
След като форматирах диска, и пуснах отново програмата ZAR, сканирането стана по - бързо, само за 6 часа, а не както преди да форматирам - около 11 часа и 30 мин. Според програмата успях да извлека от диска 99% от файловете които са били вътре и за моя радост всичко ценно беше в тези проценти.

@mitko414 опитах всякакви възможни начини, които срещнах по форумите, но просто работата не ставаше защото не познаваше формата на диска, просто нямаше как без да се форматира. След формата диска се отвори и вече не ми изписваше 'unknown file format', а си го разчиташе като NTFS.

@vvventsi :prayer: :prayer: :prayer:
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с преносим диск Hitachi" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: