Най - вълнуващия въпрос зимно време.
alexiva - специалист
Здравейте,
винаги съм смятал,че глидерите са най-доброто, но имах разговор с техници от Техем, които заявиха, че панелните радиатори са по-добри и топлят по-добре. Отделно не протичали за разлика от глидерите. Вие на какво мнение сте? Благодаря предварително. Не разбирам от темата, затова питам. Имам и втори въпрос: Към момента старите ми радиатори за вързани като входящата топла вода е долу, а изходящата студена е горе, на термоглавата. Така ли се прави? Струва ми се неправилно.
VLADO66 - майстор
По отношение на топлоотдаването всеки радиатор(глидер) си има характеристики и няма как единия вид да топли 'по-добре' от другия.По отношение на включването нещо си в грешка-обратно е при традиционно свързване.Има и други начини за свързване,ама няма да те обърквам.Течащи глидери има от лош монтаж и калпави гарнитури.
alexiva - специалист
VLADO66 написа:
По отношение на топлоотдаването всеки радиатор(глидер) си има характеристики и няма как единия вид да топли 'по-добре' от другия.По отношение на включването нещо си в грешка-обратно е при традиционно свързване.Има и други начини за свързване,ама няма да те обърквам.Течащи глидери има от лош монтаж и калпави гарнитури.
Е така е монтирано,сигурен съм. И мен ме изуми. Би трябвало топлата тръба да отива на термоглавата ама не! Ясно е,че имах характеристики,просто питам дали да си взема ламаринен или алуминиев?
VLADO66 - майстор
Мен ме кефят алуминиевите и по-точно VOX. http://www.elkom-express.bg/index.php/a ... global-vox
alexiva - специалист
VLADO66 написа:
Мен ме кефят алуминиевите и по-точно VOX. http://www.elkom-express.bg/index.php/a ... global-vox
Аз съм точно с такива в другия апартамент. Точно там тия от Техем ги оплюха и казаха,че ламаринените топлят повече.
syncho - майстор
Всичко е до предпочитание на ползвателя - което му харесва повече. Няма по-добър избор. Въпрос на мощности и размери.
VLADO66 - майстор
Тия от Техем да си гледат работата-най-малко да видят как е организирана конвекцията при двата типа.Една българска фирма направи ментета на VOX и може нещо да са се объркали.
Krelion - специалист
Щом споменаваш "техем",значи си на централно отопление.Не вярвам да са вързани обратно. :shock: Нещо бъркаш.

Тема "Панелен радиатор или алуминиеви глидери?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: