• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 47
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
infomar
Elinka написа:
Някой ползвал ли е тези продукти http://www.torove.com/products/range/rid/2 Пише, че стават за разсади и после за подхранване на растенията в градината. Имам доста сортове разни домати от руските селекции, вкл. и два сорта черни домати, които не са хибриди, но пък са 10 семки. Искам от тях поне да опазя няколко корена, за да събера повече семена за следващата година. Много ми харесва вкуса на черните домати.
Те сигурно стават, но преди това май, трябва да се направи изследване на почвата за засяване дали има нужда от подобна химия, да не се получи "пре-товатрване" и излишък. предполагам, че подобни емулсии се ползват за големи парници и оранжерии при промишлено производство...
Засей си ги по стандартният начин отделно и каквото сабя покаже...
kabel96 - специалист
Аз съм ползвал това миналата година срещу напукване по черешите и др.
http://www.torove.com/products/product/rid/2/pid/4
После пратих човек да ми купи друг препарат и каза че помещението е празно няма аптеката вече.Не знам дали ме излъга и го е домързяло да отиде но не се сетих да звънна.Взех на друга фирма.
Вискяр - напреднал
Elinka написа:
Някой ползвал ли е тези продукти http://www.torove.com/products/range/rid/2 Пише, че стават за разсади и после за подхранване на растенията в градината. Имам доста сортове разни домати от руските селекции, вкл. и два сорта черни домати, които не са хибриди, но пък са 10 семки. Искам от тях поне да опазя няколко корена, за да събера повече семена за следващата година. Много ми харесва вкуса на черните домати.
Тези продукти служат главно за корекция на някой липсващ елемент. С листно подхранване обикновено се правят корекции.
Трудността на използването име е главно в трудността на оценката какво точно не достига. Оценката се прави по два начина: или химически анализ, или визуален анализ. Растението само говори какво му липсва. Но трябват хем знания, хем опит, за да може да се прави визуална оценка.
Едно добро наторяване с оборска тор, добре прегоряла, обичайно е напълно достатъчно за добра реколта.
единак - специалист
Използвам тази тема, че пак е за разсад.

Домъкнах си от Англия семена за разни екзотични домати, но никога не съм правил разсад. Е, поне не по правилата. Миналата седмица боднах едни семенца, уж за ранни, и в момента са фръкнали - много тънки, че и високи стават - вече са към 3-4 см, но много тънки. Четох в една книга с градинарски съвети, че сега трябва да ги сложа на хладно и затова съм ги бутнал между двата ката на дограмата - хем им е хладно, хем е светло. Не знам дали е правилно.
Кога да сложа семената, че да мога да садя в градината към средата на април, примерно?
ArturDent - Почти Безобиден
На това твоето баба ми викаше "изцулели".
Получава се когато има влага, храна и температура, но слънчевото греене е малко. Просто деня е по-къс.

П.П. Знаеш ли къде се получават най-големите зеленчуци?
В Аляска, през лятото. Температура от 20 градуса, влажно и 22 часа слънце.
alsted - майстор
От доста години се опитвам да си направя хубав собствен, ранен разсад. Все неуспешно. Миналата година реших до се примиря с варианта на майка ми - под найлон. Факт е, че през всичките години на моите експерименти нейният разсад в крайна сметка беше по-качествен ако изобщо бях успял да произведа наистина нещо. Е, предадох се и повече никога няма да експериментирам - само под найлон.
"Изцигляне" (изтегляне) на растенията са типичен, но далеч не единствен проблем. Обеззаразяване на семена и почва ... Винаги съм залагал на това, но трябва да призная, че от семена (домат) по "бабиния метод" (изсушени на слънце резени), никаква дезинфекция и директно в градината, стана невероятно добър разсад.
единак - специалист
Ок, ясно че съм се изложил с ранния разсад.

Пак да питам, кога да засадя останалите семена, така че да стане разсада за засаждане към средата на април?
ivanovbg - майстор
Четох че най добре е 50 дневен разсад за външно засаждане.
timo1 - специалист
единак написа:
Ок, ясно че съм се изложил с ранния разсад.
Не си се изложил,сложи разсада на по тъмно,като се оформят по хубави корени разсаждаш в кофички и след тва навън...има доста време :partyman:
infomar
Ще ме "светните" ли колко средно кила картофи отиват за засаждане на 10 метра леха?
приготвил съм три лехи по 10 метра, и е време да купувам разсад, че да има време да покълне на тъмно. Има само холандски сортове и нямам избор. През колко см.ги садите картофите и колко да купя- 10-20 кг :? Ще знам колко бройки са в килограм (ще ги изтегля в магазина) и колко отиват на метър - ще си ги сметна :sad:
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 47

Тема "Разсад в домашни условия." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: