• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sreshtu - специалист
Определено за отопление на хале водното подово е най-доброто решение. Лъчисти печки, ужас ще се опечеш на гърба а лицето ти ще измръзне не е никак комфортно. Радиатори и разни там други уреди които топлят въздуха, отваряш вратата вкарваш другата кола и чакаш 2 часа да се затопли отново. Това е хале все пак не е къща с много мебели които да са акумулирали топлина и като отвориш да проветриш да затоплят пак бързо помещението + това е и високо а накъде отива топлото и сина ми знае а е на 6. Водното подово нагрява целия под и отдава топлината равномерно в цялото хале а и все пак нали топлото бяга нагоре и го няма дискомфорта да трябва да си до радиатора или печката за да се стоплиш. От там вече с какво ще го вържеш да ти топли водата в подовото има безброй решения от които ти трябва да си избереш и тогава вече някой майстор да ти каже най-добрия котел, термопомпа или там каквото си си избрал. Все пак това са си твоите пари и едно е да правиш отопление за 500лв. съвсем друго е за 5 000 или за 15 000лв. В крайна сметка най-евтино ти е да завариш 3 джанти от камион една върху друга и да напалиш кюмбето пък на който му е студено да идва да се сгрее малко :cold: .
partnerson - помощник
ВИЖТЕ ТУК : http://www.otoplenie-bg.com/productdetails.aspx?id=9
САМО В СОФИЯ ИМА ПОНЕ 40 ТАКИВА ИНСТАЛИРАНИ В РАЗЛИЧНИ СЕРВИЗИ.
АКО НЯМАТЕ ОТРАБОТЕНО МАСЛО В ДОСТАТЪЧНИ КОЛИЧЕСТВА , ЩЕ НАМЕРИТЕ И ДРУГИ РЕШЕНИЯ НА ДИЗЕЛ, ДЪРВА, ЕЛЕКТРИЧЕСТВО И Т.Н.
dyaneff - майстор
За 4 години във форума трябваше да се научиш, че тука се пише с малки букви.
Виждал ли си какво излиза от печка на масло.?
syncho - майстор
Да не говорим, че целия квартал ще страда...
partnerson - помощник
Към последните 2 поста : За да придобиете впечатление от работата на един отоплител на отработено масло в линка по-горе е необходимо да го видите как работи. Ако сте от София- ето някои места, които са оборудвани с тези отоплители : бул. Сливница и Ботев - сервиз на Рено и Дачия- имат 5 или 6 броя, летището - сервиза на SIXT-Туристсервиз- между 6 и 8 броя, ул. Родопи - Марто, сервиз на бул. Сливница до Нестле, сервиз на Хюндай в Орландовци, на околовръстен път под Симеоново- няколко сервиза, Сервиз в Княжево, Сервиз Ратола Пловдив, Порт Бургас- новия порт и т.н. Може и до жилището Ви в някой сервиз да има, но все още да не сте разбрали. Що се отнася до инфраред отоплението в сервиз то е удачно само за строго опеделено работно место, а не за цялостно отопление. Защото на главата и раменете е топло , а краката са вкочанени. Но всичко е въпрос на преценка и пари.
syncho - майстор
partnerson ти май изобщо не си наясно, че да се гори отработено масло е абсолютно ЗАБРАНЕНО в ЕС. Сега в момента изброи една камара нарушители и един проверяващ може да им създаде огромни проблеми. Да не говорим, че и зелените човечета могат да им разкажат играта.
idunno - специалист
Кой точно европейски стандарт забранява използването на отработено масло в гоелки и печки специално създадени за тази цел и при положение че вредните емисии са в норма и няма опасност от пожар в самото помещение?Та, кой точно европейски стандарт го забранява, ако може като отговор просто абревеатурата- ЕН и номера му.
syncho - майстор
То не е стандарт, а някаква норма беше. Сега не ми се рови да я търся. Който е заинтересован, ще си я намери. Защо мислиш няма нито една ОВ инсталация на отработено масло проектирана, одобрена от надзор и узаконена? Просто защото са незаконни!
idunno - специалист
Значи, като се пишат разни работи, е добре човек (като го питат конкретен въпрос), да ги подплати с някаква форма на доказателство, иначе се счита за клевета или празнословие.
Така че, като се говори за това какво е забранено или не в ЕС, е нормално да се знае източникът на забраната.
Затова беше и въпросът ми.
Колкото до узаконяването и надзора на различни инсталации, не ми ги разправяй, аз определено знам как става :-D :-D :-D .
Аз също съм за използването в работилници и гаражи(където има достъп до отработено масло) на печки или горелки специално проектирани да работят на отработено масло, защото суровината е безплатна.От това по хубаво няма.
Освен това няма какво да се узаконява в една печка.Все едно да си купя печка на пропан бутанова бутилка и да си я узаконявам или да си я "надзорвам" :-D
stentop - специалист
http://ec.europa.eu/environment/waste/oil_index.htm

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 030:en:PDF -> Article 21

Can I burn waste oil, such as car oil, in a waste oil burner?

The Environmental Protection Agency wishes to advise that the burning of waste oil falls under the scope of the European Waste Incineration Directive (Directive 2000/76/EC). The Waste Incineration Directive states, “no incineration or co-incineration plant shall operate without a permit to carry out these activities”.

Therefore, the operation of, for example, used oil burners, will require a Waste Licence from the Environmental Protection Agency for Hazardous Waste Incineration. It is an offence under the Waste Management Act to burn waste oil in the absence of a Waste Licence. The combustion of waste oils in unauthorised burners/energy units has the potential to cause harm to the environment and human health.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "Отопляване на 240м2 хале? Варианти?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: