• 1
  • 2
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте. Аз съм нов потребител и имам нужда от съвет. Родителите ми живеят в триетажна кооперация, но само те са в нея и респективно само те ползват комин,за печката си на твърдо гориво.Така е от много години. печката е една и съща, на едно и също място, палят я по един и същи начин. Коминът е чистен преди една година. От един месец имат проблем с пушек, който излиза от входа на кюнците в комина. не винаги имат този проблем. Когато я затворят плътно, пушекът спира. Викали са спешно коминочистач, той е пуснал веднъж тежестта, но почти никакъв боклук не е излязъл.Дайте съвет какъв може да е проблемът и как може да се разреши.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
kamias67 написа:
Здравейте. Аз съм нов потребител и имам нужда от съвет. Родителите ми живеят в триетажна кооперация, но само те са в нея и респективно само те ползват комин,за печката си на твърдо гориво.Така е от много години. печката е една и съща, на едно и също място, палят я по един и същи начин. Коминът е чистен преди една година. От един месец имат проблем с пушек, който излиза от входа на кюнците в комина. не винаги имат този проблем. Когато я затворят плътно, пушекът спира. Викали са спешно коминочистач, той е пуснал веднъж тежестта, но почти никакъв боклук не е излязъл.Дайте съвет какъв може да е проблемът и как може да се разреши.
Слаба тяга на комина, задръстени кюнци, задръстена кривка към главния комин (коминочистача не помага тук) - през розетката трябва да се чисти, студен комин, топло време, нисък комин в подветрена страна, мокри дърва.
Може да се пробие за розетка директно в главния комин.
розетката е на основният комин-няма кривка. Проблем ли е че кюнецът е хоризонтално на тавана-няма наклон и колко трябва да влиза в розетката.търся различни причини, защото нищо не е променяно от години, а сега прави проблеми.
naskov - майстор
При подобен случай като твоя беше паднала тапата на розетка от долния етаж и от там комина гълташе въздух. След затварянето й проблема изчезна.
на първият етаж е това и коминът е самостоятелен.освен това пушекът не е постоянен, има дни когато изобщо не пуши,а в други не се търпи.като проверявам тягата на комина от розетката-тегли силно и кюнците са чисти.освен това пуши или не -печката гори без проблем,но когато пуши трябва да е затворена, малко да отвориш вратичките и започва по-силно да излиза пушек.
LazarGanev - "Велик майстор"
Камината да не е задръстена със сажди?
не е камина ,а печка чудо.повтарям се-ползвана дълги години, на едно и също място, експлоатирана по един и съши начин. проблемът е от около месец.
  • 1
  • 2

Тема "Камина за твърдо гориво - проблем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: