• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
Junak написа:
И колко защитни проводници има трифазната система?
Щот пак там пише "защитните проводници по отношение на фазовите проводници са, както следва:"
Навсякъде пише всичко в множествено число сега видях да.Обаче фазовите примерно са три а защитния е един.
Junak - майстор
Става въпрос и за монофазна, и за трифазна захранващи мрежи
valentino76bs - майстор
3.4. Проводници PEN
Проводник PEN може да се използва само в неподвижно електрическо оборудване и по механически причини. Той трябва да има напречно сечение не по-малко от 10 mm2 мед или 16 mm² алуминий.

НАРЕДБА НОМЕР 1 ОТ 27 .05.2010
Junak - майстор
Оффф, не мога да ви разбера, там става въпрос за защита и за защитно изравняване на потенциалите.
Какво общо има със захранването на кафето :? Да не говорим, че там става въпрос за стационарно монтирани машини и съоръжения.

Туй кафе стана цензура ти темата. Скоро очаквам някой и дисертация да спретне.
valentino76bs - майстор
То кафето отдавна мина в неведение :) просто разсъждаваме.Интересна ми беше тезата на колегата ,захранване с 2 X ако е и над 10кв.мм иначе под 10 задължително 3 Х .Ми хубу приключваме ,аз лично не съм удовлетворен за себе си ще я поразчопля/иначе практически ясна работата/ още малко ама утре ,че време е за нещо по сериозно все пак събота е.... :partyman:
Disano - помощник
Не давайте глупави практически съвети за изпълнение със сечение 10мм2..!!!! Проводника ще има дължина 100м при което има пад на напрежение над 7%, и като се добави и ΔU до трансформатора...?
Относно 3-ти проводник спокойно може да отпадне при поиложение че се добавят заземителни колове. В никакъв случай не се прави мост между PE и N (при наличие на ДТЗ)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "питане за захранване на кафе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: