• 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
aleks_bg - помощник
Здравейте отново, бях се заел да си направя видео стената да се задвижва с мотор и да се управлява със дистанционно управление и най-накрая стигнах до платното.
Днес отидох до "VASCONY" за да си купя винил но се оказа че въобще нямат от този който е за тази цел (триплекс), и скоро нямали да имат... :cry:
По-назад във темата, бях чел че някой продава такъв винил, но понеже съм близо до магазина и не бях се заинтересувал.
Ако някой е купувал такъв винил и вече не му трябва може да пише тук в темата.
Също така ако знае къде на друго място може да се намери този винил, да пише.
На мен ми трябва:
широчина: 2,5м
дължина: 2,0-2,2м
brad4edat - специалист
Само да не се сметне за реклама, аз го поръчах по скайпа .Води се екранен винил - триплекс в средата е черен слой а фирмата се казва Васкони, потърси я в гугъл
Тази ли фирма си гледал, или друга?
aleks_bg - помощник
brad4edat написа:
Само да не се сметне за реклама, аз го поръчах по скайпа .Води се екранен винил - триплекс в средата е черен слой а фирмата се казва Васкони, потърси я в гугъл
Тази ли фирма си гледал, или друга?
Да, тази е фирмата. http://www.vascony.com/bg/products.html
Преди време ходих да питам и ми бяха казали че имат. Сега отивам за да взема и ми казаха че е свършил и скоро нямало да има, а там е самия склад на фирмата :cry:
Търсих в гугъл за такъв винил от друга фирма но намерих само разни други фирми дето се занимават с надписи върху винил като за билбордове така и за покривала на камиони, но не и тва което ни трябва за наща цел.
brad4edat - специалист
Пиши 1-2 e-mail на тия фирми с билбордовете и им обясни за какво ти трябва винил. Може и някоя да се смили, и да ти кажат от къде да си закупиш винил. Малко вероятно, ама от питане клава не боли, опитаи :wink:
garvanat - специалист
Здравеейте,
Бихте ли споделили, каква е цената на тоя винил. За момента съм решил да взема http://www.ebay.co.uk/itm/230818510031? ... 1438.l2649 ще излезе към 100 лв с дотавката
aleks_bg - помощник
garvanat написа:
Здравеейте,
Бихте ли споделили, каква е цената на тоя винил. За момента съм решил да взема http://www.ebay.co.uk/itm/230818510031? ... 1438.l2649 ще излезе към 100 лв с дотавката
Винилът за който говорим се казва: "Винил JR лят триплекс" ето таблица с размерите и цените:
Изображение
aleks_bg - помощник
Здравейте отново, тези дни си взех МХЛ лампа 70W понеже балона им е по-малък от на 150W-та за да пробвам отново да я сложа в рефлектора за DLP проектора ми.
След като счупих външния балон и я нагласих в рефлектора установих че светлината е от 3 до 4 пъти по слаба (след счупването на външния балон)!
Ето снимка преди и след счупването на балона:
Преди:
Изображение
След:
Изображение
Гледам че във френския форум го правят по този начин, но със 150W-ва лампа при което след счупване на балона лумените стават предполагам колкото със 70W-ва лампа около 5500Lm
Но в моя случай със 70W-ва нестава, защото пада още много светлината.
Някой знае ли, на какво основание се дължи тази загуба на светлина без външния балон?
Ако някой е правил опити с такава лампа нека да сподели резултата какъв е.

Вече остава само варианта да пробвам с ''ксенон'', но в магазините в които питам имат само 35W и ги продават комплект.
В илиянци намерих 55W също комплект но не се знае и качеството им какво е, а за 70W почти никъде не се намират.
Ако някой знае магазин, където мога да намеря/поръчам единичен като за мотор 55W или 70W нека сподели, че вече незнам къде да търся.
garvanat - специалист
http://xenon.bg/xenon_products.htm тука има 55 W за мотор :) Преди мислех да вземам и си го пазя тоя сайт в бокмаркс, но нямам рефлектор от стара лампа и за това не става. Ама поне ако не стане ще си купиш още 1 и ще го монтираш на колата :)
brad4edat - специалист
Въобще не си монтирай такива глупости на колата ако нямаш фабричен ксенон. Едно, че това се води неразрешено изменение на техническото състочние на колата ( наказуемо по закон), друго че ебаваш мамата на тия срещу тебе ( пак наказуемо по закон е това заслепяване) и трето, че ако все пак се смилиш над тия дето са срещу теб да не ги заслепяваш, се налага да наведеш фаровете в земята и става пълна пародия и абсурд :lol: Имаш ксенон а свети в земята, пълен смях :lol: и пак подлежиш на санкция ако решат да спазват закона. С две думи не си слагай глупости по колата ако не е фабрично предвидено за това.

Що се касае до намаляването на светлината след счупването на външния балон, то поне аз си нямам и грам идея защо е така :?

Аз съм замислил да си поръчам 1-2 крушки от тия момчета дето бях дал линк 1-2 поста по нагоре. Предполагам, че до месец време ще направя заявката, ама аз си имам оригиналния рефлектор :wink:
aleks_bg - помощник
Що се касае до намаляването на светлината след счупването на външния балон, то поне аз си нямам и грам идея защо е така :?

Аз съм замислил да си поръчам 1-2 крушки от тия момчета дето бях дал линк 1-2 поста по нагоре. Предполагам, че до месец време ще направя заявката, ама аз си имам оригиналния рефлектор :wink:

Да, и аз бях писал че може да поръчаме заедно но не стана ясно дали цената остава една и съща за доставката при пове4е лампи, отговориха ли ти?
Значи идеята е да си поръчаме само лампата без отразителя, така ли, и пак сами да си я фокусираме?
Жалко че с метал-халогенната не става иначе щеше да е като с оригинална...
Интересно ми е защо наистина се намалява светлината след счупване... после се сетих че оригиналната (живачната на проектора) има една жичка омотана около балона и надоло, вероятно за да запалва по хубаво в началото и намотах и на МХЛ-ката такава жичка но разлика в светлината няма...
  • 1
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: