Здравейте,искам на пролет да правя локално парно ,но не знам колко ще струва(ще тегля заем) и колко ще гори на година,отоплението ще е с камина,защото нямам къде да сложа котел.Общо взето четох из нета и сметнах стаите в квадратура и кубатура та ситуацията е следната:къща край Плевен с южно изложение тухла единичка без изолация стените са по 40см. PVC дограма,вратите са си дървени,два етажа първия приземен на 1 метър.1-ви етаж хол-22.5кв.51куб. мисля там да е камината,че е най голям;кухня-15.5кв.35куб.;коридор-4кв.9куб.той е между хола и кухнята,не знам дали ще трябва радиатор или ще може да се грее на отворени врати;баня-2.7кв.5куб. тя е пристроена от горе е външно стълбище,80л.бойлер.2-ри етаж детска стая над хола 13кв.36куб.;стая за гости над хола 9.5кв26куб.;коридор 7кв.20куб.;спалня над кухнята 13кв.37куб.Въпросите са ми колко киловата камина ще трябва,за марка мисля да е прити(че са най-ефтини),какви радиатори,мисля да тегля максимум 4 бона,ако се вместя може и алуминиеви,ако не панелни,какви тръби,мисля от тези белите с ал.вложка пак заради цената и вече там другите дребни работи кранчета и други,който не ги знам какви са,но предполагам че и те са си пари.Та ако може някой да ми обясни всички тия работи по подробно колко ще струват като цяло и после цялата тая работа колко дърва приблизително ще гори на сезон ЩЕ МУ БЪДА АДСКИ БЛАГОДАРЕН