• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stilnik - специалист
dobrev написа:
stilnik написа:
При смяна на посоката (само в едната посока) прави стъпка в същата и след това изпълнява командата и то на празен ход -двигателят не е закачен на машината.А иначе съм с рейка,пробите правя с 40ster per inch , скорост 4 , ускорение 1. Променям скорости,ускорения,импулси, смених моторите, драйверите. Даже и компютъра смених, версията е тази от форума - нищо не помага!

P.S. Да допълня - с дряновските драйвери съм.
За проблеми със същите драйвери някой беше писал в основния форум. Прегледай мненията по този въпрос.
стр.140 от основния форум, мнение на stoyan nikolov:
".... Китaйчето работи перфектно. Имах проблем с дряновските че ми добавят по една стъпка на моторите в едната посока и мислех че е от уиндоуса но сега е абсолютно точна работата на машината....."

Да ,сега вече всичко е ясно. Изглежда с дряновските нищо не се получава. Промених и активните нива на моторите ,step и dir, - никаква разлика. Оборотите си напредват и стъпки се губят. Прави впечатление,че когато има преместване по Z , с следващо преместване по X или Y , стъпка не се губи. Но когато има преместване по Z в едната посока и веднага смяна на посоката пак преместване по Z - тогава се губи стъпка.
Без да съм приключил с изследването на дряновските , си поръчах това

http://www.ebay.co.uk/itm/STK672-080-3A ... 0942245941

Дано да излезат сполучливи при тази цена!
stilnik - специалист
"...А защо работиш в инчове?[/quote]"

Грешка разбира се - Step per unit
dobrev - специалист
stilnik написа:
Без да съм приключил с изследването на дряновските , си поръчах това

http://www.ebay.co.uk/itm/STK672-080-3A ... 0942245941

Дано да излезат сполучливи при тази цена!
Колега, за жалост, ти ще си поредния минал през Дряново :datz: и продължил след това към места, където ще получи каквото иска. Погледни какво предлага и тази фирма - http://www.exoror.com/index.htm . Успех!!!
teukoo - напреднал
Здравейте след доста работа си направих следната машина http://teocars.snimka.bg/hobby/cnc.716616.29133572 можете да разгледате снимките. Първоначалните опити бяха това чудо да се подкара с платка от сириус ММ2001 но без успех. Не знам каква беше причината по големи мотори може би макар че и тестовете с малките не бяха добри. Сега машината е с 4 драйвера на базата на L297 и L298 и контролер с оптрони направени с помощта на колега от форума. И тук вече е следващия проблем който трябва да реша софтуера. MACH3 си управлява платките и моторите но ми трябва софт койдо да генерира G-кодове за такъв тип машина. Машината трябва да прави подобни неща http://www.youtube.com/watch?v=w9M79v4EjMQ (моля изгледайте клипчето докрай) съответно при зададени размери. До сега софта който съм намерил все е обвързан със ММ2001 и не може да работи с тези платки.
Ще съм ви много благодарен ако някой сподели програми с които може да се работи.
Привет на всички,
Търсейки решение на своя проблем, попаднах на този сайт и форум. Поздравявам Ви за интересните теми, професионални мнения и съвети. Нека ви запозная с проблема който ме мъчи :)
Преди няколко седмици с един познат сглобихме ЦНЦ рутер, и започнах да разучавам неговото управление с Mach 3.
Чета официалното ръководство на Артсофт, но въпреки всичко останаха неясни неща. Държа да подчертая, че нямам опит в работата с подобен софтуер и вероятно ще ми трябва някакво време. Та имам един въпрос, на който не намирам онговор. Въведени са настройки на пиновете, определени са ходовете, и в ръчен режим машината работи нормално. Когато се пусне изпълнение на някаква програма скоростта на рязане е изключително ниска. Никъде не откривам настройка са скоростта на подаване в работен режим. Или просто бъркам някъде и не разберам къде.
Бих се радвал на Вашата помощ.

Поздрав,
Атанас Христов
nunep - специалист
Здравй,
скороста на машината по време на работа се определя от Г кода който е зареден. Като пример:
G00 X10 Y50 F500 - Празен ход със скорост 500 мм/мин
G01 X100 Y150 F200 - Работен ход със скорост 200 мм/мин
просто скороста е като команди идващи от G файла. Определянето на скоростите пък става със софтуера с който си правиш G файла.
MrMurdjo - майстор
G0 доколкото знам, винаги мести с максималния бърз ход. Съдя по това, че работна скорост може да се зададе в модален режим на един ред в началото, например F500, и всички работни ходове G1 ще се изпълняват с тази скорост, като в същото време бързите премествания с G0 пак си вървят с максималната.
А максималната се задава в Mach3 за всяка ос и зависи от механиката, предавателните съотношения и способността на мотора да я постигне без да блокира или изпуска стъпки.
Привет,
Благодаря за бързите онговори. Генерирах файла чраз "Мач 3" от ДХФ във ТАП формат. При генерирането никъде в настройките не видях задаване на скорост :? Ако може да споделите точният подход.

Поздрави,
stilnik - специалист
tobimaru написа:
Привет,
Благодаря за бързите онговори. Генерирах файла чраз "Мач 3" от ДХФ във ТАП формат. При генерирането никъде в настройките не видях задаване на скорост :? Ако може да споделите точният подход.

Поздрави,
Като качиш DXF-а отиваш на контрол на слоевете и там избираш скорост на работа, скорост на празен ход, скорост на въртене, както и предпочитания за работния процес. Все пак с каква версия си?
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: