dobrev написа:stilnik написа: При смяна на посоката (само в едната посока) прави стъпка в същата и след това изпълнява командата и то на празен ход -двигателят не е закачен на машината.А иначе съм с рейка,пробите правя с 40ster per inch , скорост 4 , ускорение 1. Променям скорости,ускорения,импулси, смених моторите, драйверите. Даже и компютъра смених, версията е тази от форума - нищо не помага!За проблеми със същите драйвери някой беше писал в основния форум. Прегледай мненията по този въпрос.
P.S. Да допълня - с дряновските драйвери съм.
стр.140 от основния форум, мнение на stoyan nikolov:
".... Китaйчето работи перфектно. Имах проблем с дряновските че ми добавят по една стъпка на моторите в едната посока и мислех че е от уиндоуса но сега е абсолютно точна работата на машината....."
Да ,сега вече всичко е ясно. Изглежда с дряновските нищо не се получава. Промених и активните нива на моторите ,step и dir, - никаква разлика. Оборотите си напредват и стъпки се губят. Прави впечатление,че когато има преместване по Z , с следващо преместване по X или Y , стъпка не се губи. Но когато има преместване по Z в едната посока и веднага смяна на посоката пак преместване по Z - тогава се губи стъпка.
Без да съм приключил с изследването на дряновските , си поръчах това
http://www.ebay.co.uk/itm/STK672-080-3A ... 0942245941
Дано да излезат сполучливи при тази цена!