• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Sharkolia - специалист
Я разкажи малко по-обширно за даниш оил? Кво е що е ? Сравни го с тиковото масло?
Днес четох ,че ако искаш блясък след даниш оил трябва да го минеш с тиково масло ...Закъв тогава трябва да си копувам даниш оил ако после се налага да го полирам с тиково масло?
Излишна набутка няква или си е харно олио :) ?
Четох ,че съдържа тунгово масло .
Ако ме светнеш и тва кво е ще съм благодарен!
lyubohar - майстор
И тази кухина отдолу как се контролира?

Изображение
parketmilanov - специалист
даниш ойл се използва предимно за обмазване на тикови мебели,то е по редичко и тънко като консистенция ,а тиковото масло е по гъсто ,даниш ойл има много приятна миризма /поне това което аз съм ползувал /и ухаят доста приятно а дали след даниш ойл трябва да се полира или не си е личен избор и така и вака все е добре стига да го правиш 3 пъти годишно за да запазиш влажността и кондицията на дървесината.ползваме предимно тикови масла за декингите а опита с даниш ойл се състои в реставрацията на няколко тикови комплекта маси и столове и клиента изришно пожела да се финишират с даниш ойл .Втория пласт на въпроса от даниш ойл до даниш ойл има разлики огромни както междодругото и в тиковите масла.всеки производител си хвали стоката и покапва с пръски останалите,аз в годините с опитите и грешките съм си направил решения за всеки казус според изискванията на клиента,бюджета и дървесината с която ще правим настилката.
а относно тези кухини какъв е въпроса?
-как се ревизират?/ако да в конкретния случай много лесно защото има клипси с винтове между дъските и с отверка лесно може да се стигне до канала.а ако се прави без клипси с закрит монтаж винаги оставяме ревизионен отвор над канала.а ако въпроса е дали може без тези кухини отговора е не.
а ако има някакъв въпрос който не съм уловил питай няма проблем:)
ПС.в този конкретен обект се наложи да е по -високо от колкото е стандартното но нивото бе зададено от клиента /трябваше да бъде на една равнина с вратата в ляво и точно под каменната облицовка отсреща.
един много накипрен обект пицария с кашпи отстрани .....материяла пак е кекатонг,допълнително повдигнат с един цветови нюанс в тъмнокафявата насока

Прикачен файл

kekatong1.1.jpg

Прикачен файл

kekatong kolaj111.jpg
Една тераска облечена с декче:)

Прикачен файл

IMG_0077.jpg

Прикачен файл

IMG_0076.jpg
още един завършен проект с доволни и усмихнати хора :)
декинк мербо,еденична скара ,скрит монтаж на винтове те...

Прикачен файл

vpcdecking1 (800x502).jpg WPC-декинг на покрива на офис сграда

Прикачен файл

deckingmerbo (640x425).jpg www.parketmilanov.com
Декинг настилка направена на квадрати и система за нивелиране със пиедестали
Обект -ул.Раковска -София

Прикачен файл

IMG_0470 (480x640).jpg www.parketmilanov.com

Прикачен файл

IMG_0471 (480x640).jpg www.parketmilanov.com

Прикачен файл

IMG_0477.JPG www.parketmilanov.com

Прикачен файл

IMG_0475 (598x800).jpg www.parketmilanov.com

Прикачен файл

IMG_0472 (640x458).jpg декинг
www.parketmilanov.com
R.A.D.A - специалист
Здравейте,
прочетох темата от край до край- не намерих много инфо за това , което ни интересува в момента , а именно - дървен под на баня. Помещението е нова строителство с квадратура 3,40 . Искаме да поставим дърво на пода под окачена WC, мивката, още не сме решили как точно ще отделим пространството около душа- дали с кабина или да търсим и за него решение дърво и преградни стъклени врати по размер на помещението( в тоя случай може да поставим декинг и там). Гледаме , че всички тук "декинг" подове имат фуга- т.е. разстояние между отделните "дъски" . Ако по същия начин това се направи в банята каква трябва да е подготовката на пода под дървото и , ако има луфт между отделните дъски как ще се почиства в случай , че попаднат замърсители под дървото. :? Какъв вид дърво бихте ми препоръчали за баня - т.е. има предвид за помещение , в което влажността понякога е доста голяма? Каква е цената в момента на кв метър и какво е минималното количество , което може да се поръча? Имате ли и големи плоскости за плот( за стояща мивка). Как трябва да е решен проблема с отичане на водата и почистване под декинга , ако се постави и под душовото пространство и как трябва да обработен пода под декнга при положение , че там постоянно ще се мокри?
Тази тема е за класическия декинг -скара през 30-50см и отгоре дъски /предимно от дървесина с ниско линейно разширение на 3до 10мм фуга. /Тик,ипе,масарандуба,мербо и други.
вашия случай можете да си го решите по 2 начина , единия да си сложите теракот и сифон и там където искате да си направите декинг дали ще е цяла баня или само под душа е вашо виждане.
чистенето става чрез миене с четка или пароструйка , затова баните направени по този начин се правят модулно и лесно разглобяеми точно по този начин.
Вариант 2 е самия декинг да бъде настилката и да се отича в сифон.
това е система която се ползва в яхтите , джакузитата на голямите кораби и тн.
нанасят се специални грудндове и слой лепило след което се монтира декинга на 10мм фуга и се запълва с силикон след което се цикли и омаслява.чисти се като плочки , и на всеки месец се обмазва допълнително с масло /може и по рядко /По вариант две е хубаво да се използват само висококачествени дървесини -Тик -борнейски или родезийски,ипе ,и др.относно количествата няма изискване за минимално количество ,
но вариант две само материалите на са около- 100лв/м2+самия декинг който трябва да се преработва за тази система +монтаж което прави между 250 и 500/ м2 труд и материали /за съжаление този начин особенно за малки квадратури е доста солен но изглежда преркасно.
един пример набързо взет от нета
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28

Тема "Градински паркет-Декинг/екстериорен паркет/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: