• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 62
Ел. инструментите. Консумативи.
davido - специалист
Здравейте, колебая се между два модела зеге-та. Дайте мнение кое да купя.
BOSCH
SKIL

Избора ми се спря върху тези два модела основно заради възможностите, цените, ниската вибрация, настройките, рязането под ъгъл и не последно място лапмата- може това да е странно, но се измъчих със стария да гледам какво правя.

Мерси предварително.
ferrari4456 - специалист
С боша съм рязъл и е доста лек ,без вибрации и такива ,едни дъски за покрив бяхме рязали за един ден целия покрив направихме и две стай с паркет.
Със скила не съм работил или беше един модел по нисък или нещо подобно ,машинката реже не е скапана ,ама е някак си дървена ,така да се изразя. :)
По добре вземи боша.
davido - специалист
ferrari4456 написа:
С боша съм рязъл и е доста лек ,без вибрации и такива ,едни дъски за покрив бяхме рязали за един ден целия покрив направихме и две стай с паркет.
Със скила не съм работил или беше един модел по нисък или нещо подобно ,машинката реже не е скапана ,ама е някак си дървена ,така да се изразя. :)
По добре вземи боша.
Мерси
comunikator - специалист
Тоя Скил за 160лв е несериозна работа :razz:
griffin - майстор
Значи аз имам тоя скил тая реклама без вибрации пасти да яде :-) има вибрации и при по дълга работа е неприятно другия минус който мога да ти кажа е че изсмукването не бачка, издухването работи. Като цяло прилична машинка една от първите които си взех :). Плюс-а е че е с алуминиева основа боша като гледам е ламарина, имаш два слота за ножчета в основата което е удобно за мен т.к аз ножчетата от куфара рядко ги ровя и механизма за смяна на ножа е един прост винт имам колега който имаше бошче с SDS смяна и доколкото помня го побългари или го беше носил да си го оправят ония.
Гледам че май и боша има две ножчета в основата но така по снимка не мога да кажа нищо. В общи линии сам си прецени аз ти казах какво ми харесва и какво не в мойто :-).
Chefo77 - майстор
Аз пък бих ти предложил друго ... ако ще даваш 200 лева за зелен Бош, по-добре дай или много по-малко за мощен китаец, или дай още някой отгоре за син Бош. Или пък за Метабо, STEB 70 QUICK с куфар в Киров е на 229 лева, STEB 70 е на 209, STE 75 QUICK е на 199...
На мен например посочения от теб модел от хоби серията на Бош няма да ми е удобен, защото обичам да гледам ножчето докато реже. С тая цицина отгоре - никакъв шанс.
davido - специалист
Благодаря за мненията.

griffin
И боша и място за съхранение на нажовете. Избрал съм почти идентични модели.
Разликата е, че Скил е по-мощен, а Бош има SDS. Понеже тази, която имам досега ( почитател на Скил) е 350w, надявам се че двойно повече ще работи идеално.

Chefo77
Благодаря за идеята, но ще остане да избирам само между двете цитирани.
torbalan - Дървен философ
Лидъл не предлагат ли такъв трион?
NeoBoss - специалист
наскоро минах по тоя път след много чудене се спрях на Тази чудесна МАКИТА изключително съм доволен. Вибрации почти няма.

а това е темата която аз бях пуснал във форума може да ти е полезна
Tzezar - специалист
Здравейте! Тези дни съм решил да си взема ЗЕГЕ, което ще е за хоби употреба, няма да има кой знае какво натоварване, но ми се иска да е нещо по сносно.Бюджета ми е около 70-80 лв. Бях решил да купя Parkside от Лидл и вчера ходих да го огледам, нещо не ми допадна.Първо формата не ми е удобна, с една ръка не виждам как ще се работи с него , а и качеството на изработка не ми изглежда добре. Другото което засега съм си харесал на снимки е това http://armen-group.com/site/bort/index. ... =BPS-500-P. Произведено уж в Германия. Нашият търговец му дава 2 г. гаранция, а братушките 7г. Ето http://www.bort-tools.de/ru/. Плочата му обаче ми изглежда слабичка.
Е въздишам и по товаhttp://tomika.bg/index.php/detail/view/327 ,но .......
Ще се радвам ако някой ме насочи и към други марки, които си заслужават.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 62

Тема "Избор на прободен трион (зеге)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: