• 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 244
Всичко за дърводелството
kendal - специалист
За това има преходна втулка 1/4 към 8мм малко е скъпичка ама върши идеална работа , от инструментариума на freud някъде около 16-18лв беше като си я купувах.
EDI - майстор
Няма да влезе в 6-ица цанга, гарантирано.И СМТ имат подобни принадлежности за редукция, ама там цените са малко по-високи.Та, търси си цанга 1/4, продават се за МАКИТА, може да станат и за МАКТЕК.
Благодаря за помоща , ще търся цанга 1/4 ако не минавам на преходника . Поздрави !
griffin - майстор
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from= ... et&_sop=15
колега не се хвърляй в музиката разгледай дали някой от тия цанги няма да ти свърши работа предполагам се доставят и до БГ ако можеш да си поръчаш.
EDI - майстор
Това също е добро предложение, само добре трябва да си подбере небоходимата цанга.Гледам, повечето ги доставят в България и не е скъпа доставката.
griffin - майстор
Да част от цангите са сходни като конструкция може да се пише на продавача да даде точни размери ако не е дал.
По принцип удължителите които са с различен преход не ги препоръчват за редовна работа а за по специфични операции да кажем дълбане на купа, кутия и т.н дето фрезера трябва да ти слезе доста по ниско от основата но като цяло май не е честа практика ползването им. Сега колко е удачно не знам т.к така и не се реших да се набутам с удължител :-).
EDI - майстор
СМТ имат специални удължители за фрези.Могат да се ползват и като редукция, но това в случай, че нямаш или не се произвежда необходимата цанга за машината, която имаш.Сега чакам да ми доставят такъв удължител на СМТ с редукция от 12 на 12,7, че чужбинците имат страхотни фрезери на страхотни цени.Преди ден-два се сетих, че имам една позната, която живее в Англия, та ще я натоваря с малко странични задачи по покупка на фрезери 1/2. :-D
Методи - специалист
EDi,
Можеш ли да ми кажеш продават ли се приставки за 12 мм. фрезер за цанга 8 мм.
EDI - майстор
Не, добрите в бранша не правят такива удължители.Може да намериш нещо съвсем жълто, но не те съветвам да правиш такъв експеримент.От малък Ф към голям са само от 12 на 12,7 и там се сменя само цанга.Редукциите са от голям Ф към малък.Освен това 8 мм фрези не са достатъчно мощни за повечето фрезери 12 мм.Ако искаш нормална работа с фрезер 12 мм, потърси си фреза с цанга 12.Аз днес си купих такава във връзка с минаването на фрезери 12 и 12,7.Ама няма да ви кажа марката, че ще ме спукате от майтап. :-D
Методи - специалист
Благодаря.
И аз си мислех, че не е удачен варианта, направо e опасно да се слага приставка от по-малък към по-голям диаметър на цангата. Относно това, което си купил няма никакво значение, важното е да ти върши работа. За клиента или пък за лични нужди няма значение с какъв инструмент е изработен детайла или каквото е там, въпроса е да е направено така, че да е здраво и с добър търговски вид. И другото е вярно, че нямаме пари за евтини неща, ама като погледна цените на Макита например, не мога да си го позволя за любителски цели. В САЩ например масово ползват ДеВелт, поне такова е моето впечатление от клипчетата в мрежата, но вероятно там не е масова практиката да се предлагат евтини китайци за по 40 долара, каквато е моята оберфреза от Практикер. Предлагат ги тука защото сме си беднички, а това си е пазарна ниша.

Апропо, оберфрезата да не е Райдър?
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 244

Тема "Фреза и оберфреза." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: