Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Климатик Midea при вкл. на зимен режим тръгва всичко външно тяло,вътрешно, но след известно време вентилаторът на вътрешното тяло спира да бачка(не става дума за дефрос) .Когато се превключват режимите от топъл на студен вентилаторът продължава да работи но външното тяло изобщо не тръгва.Някой да ми каже защо става така?
jinio - специалист
sharp23 написа:
Климатик Midea при вкл. на зимен режим тръгва всичко външно тяло,вътрешно, но след известно време вентилаторът на вътрешното тяло спира да бачка(не става дума за дефрос) .Когато се превключват режимите от топъл на студен вентилаторът продължава да работи но външното тяло изобщо не тръгва.Някой да ми каже защо става така?
Първо го изключи от щепсела да постой така изключен 5-10 мин., след това извади батериите от дистанционното, сложи ги пак настрой си дистанционното на режим топло, включи климатика и стартирай с дистанционното. Без да сменяваш режимите на работа кажи в кой момент спира вътрешното тяло и след като спре то какво се случва, би трябвало външното да вдигне на лягане, да се потресе малко и да изключи.
Това вече е правено търся друга причина.Щото като тръгне на топло вдига си баровете нормално и вентилаторът вкл. на вътрешното тяло след това изкл. и баровете се вдигат и вече като стигне критични стойности изкл компресора
jinio - специалист
sharp23 написа:
Това вече е правено търся друга причина.Щото като тръгне на топло вдига си баровете нормално и вентилаторът вкл. на вътрешното тяло след това изкл. и баровете се вдигат и вече като стигне критични стойности изкл компресора
Виж вътрешните датчици и двата ги смени и тръбния и въздушния, но преди да пробваш това опитай със смяна на скоростите на вентилатора, в смисъл такъв първо го пробвай на най - бавната и виж да ли ще направи така, след това смени на по - бързата, щото има голяма вероятност да е от моторчето на вентилатора и да не работи на всички скорости за това опитай на всяка скорост по отделно. Имах същия проблем с един Нипон инвертор оказа се че не му работи високата скорост и като дойде ред и включи на нея прави съшия проблем, за това сега си работи само на бавна и на средна скорост.
velsi - Почетен майстор
А на режим "студено" работи ли? Според мене е заседнал четирипътният вентил и не може да превключи в нужния момент.
ebbe - помощник
аз имам проблем с климатика
поема вси4ки команди от дистанционното но външното тяло не тръгва в никой режим
ако е намалял фреон така ли се държи климатика или ще тръгне външното тяло но няма да духа съответно топло или студено
питам тук защото един майстор каза 4е компресора без да идва да го види а компресора си работи като подам 5 волта на релето и заскрежава вътрешната пита ,но не 4ак толкова много
ZMeyGorianin - майстор
...и как успя да го напишеш всичко това на един дъх :shock: Аз щях да се задавя!
ebbe - помощник
ZMeyGorianin написа:
...и как успя да го напишеш всичко това на един дъх :shock: Аз щях да се задавя!
мен ли питаш
какво не ти е ясно
dyaneff - майстор
Не му е ясно в кой скайп или чат се научи да пишеш така.
ebbe - помощник
Не мога да разбера,тук форум за решаване на проблеми и др. работи ли е ,или за правопис.Ако може някой да помага, като не може да си трае, не да се прави на остроумен.

Тема "Климатикът не работи?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: