Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
mcm - специалист
Здравейте, наскоро си смених доставчика на интернет, съответно ми дадоха и рутер. Проблема се появява когато изключа рутера от тока за повече от 8 часа, след това ми изписва съобщение за неплатена сметка и съответно нета е прекъснат. От оператора нетуоркс ми заявиха тия рутери са промоционални и не трябва да се изключват от тока. Рутера е TP-LINK TL - WR841N.
Някой имал ли е подобен проблем, може ли да му се пипнат настройките и рутера да не прави този проблем, нормално ли е да ме принуждават от доставчика да си държа рутера включен в тока непрекъснато. Засега съм решил да поопъна нервите на доставчика.
Последна промяна от mcm на нед фев 03, 2013 5:54 pm, променено общо 1 път.
stentop - специалист
Няма такова изискване да го държиш постоянно пуснат :lol: Дай им малко жега на тея
ArturDent - Почти Безобиден
А прочете ли си договора който ти дадоха с рутера?
Какво правят Networx?

Дават един "безплатен" рутер но през него пускат твоята и тяхната Wi-Fi мрежа.
Освен това ти нямаш права за администрация на рутера.

И голямата дупка - когато искат те могат да влязат в твоята мрежа, въпреки че ще ти кажат че не го правят.
VLADO66 - майстор
Разбирам да бяха дали лаптоп,а те някаква въшка която са я взели на едро за 30лв. :axe:
ArturDent - Почти Безобиден
Операторът предоставя на Потребителя безплатно и без допълнителни такси за ползване Устройството за времето на валидност на Договора за доставка на Интернет между Потребителя и Оператора
Потребителят се задължава да използва устройството по предназначение, а именно за ползване на услугата „Доставка на Интернет“ от Оператора.
Потребителят се задължава да спазва гаранционните условия на Устройството, да не разглобява Устройството, както и да опази гаранционната лепенка на Устройството през целия срок на валидност на Анекса.
Потребителят се задължава да не изключва устройството от мрежата, освен в случаите, в които това е наложително.
При прекратяване на Анекса или Договора за доставка на Интернет, Потребителят се задължава да върне Устройството напълно окомплектовано, в изправно състояние и добър външен вид на Оператора. В противен случай, Потребителят дължи на Оператора неустойка в размер на стойността на Устройството по ценоразпис на Оператора.
Операторът има право да администрира софтуерно или хардуерно Устройството, както и да добавя нови функции в полза на потребителите и с цел мониторинг и подобряване на стабилността на мрежата си.
При отпадане на връзката до Устройството, акаунтът на Потребителя бива деактивиран автоматично поради ограничения в системата.
Найс, А?
VLADO66 - майстор
Баси :shock: и това за едно рутерче :x
stentop - специалист
Няма такава малоумщина :lol: :shock: Ама който не чете кво подписва... Абе изгори им десетина пъти промоционалното рутерче и им кажи, че ако не искат да ти дават нов рутер всеки път - късай договора :lol:
mcm - специалист
Потребителят се задължава да не изключва устройството от мрежата, освен в случаите, в които това е наложително.

Ей с това подчертаното мисля да им скъсам нервите, мисля да ги накарам да обясняват на КЗП или пък на комисията по далекосъобщенията, кои според тях са случаите в които аз имам право да изключвам рутера и какви са им отговорностите при евентуален пожар причинен от рутер включен и оставен без надзор според изискванията им.
Виждал съм как, поради грешка на една ремонтна фирма пуснаха в офиса по нулата в ел. мрежата - фаза. Техниката изпуши, външните токоизправители на рутер, принтер запушиха и се стопиха, не ми се мислеше ако бяха без надзор в този момент какво щяха да подпалят. От тогава включена техника без надзор не оставям. Не приемам идеята и за защити, най добрата защита когато не ползвам нещо е да изключа от контакта.

П.П. Преди време уредих вик с проверка от ДКЕВР, та на тия ли няма да опъна нервите, разбира се с помоща на съответните институции. :lol: :lol: :lol:
stentop - специалист
И да пишеш, ако има развитие :partyman:

Тема "Проблем с рутер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: