Мечтата на всяка домакиня
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте,

кухненските плотове вече са във вкъщи трябва само да ги нарежа :) . Имам 90 градусов завой за които принципно се продават лайсни които покриват на единия плот заоблянето на другия където е разкроен. Тък като ветрилото на мивката ще ми стой в ъгъла т.е. глухата страна на 90 гр ъгъл на кухненския плот си помислих дали не е възможно да изрежа и двата плота на 45 гр. и да им сложа Т образна лайсна. Така лайсната ще минава само под ветрилото и ще се вижда малко в началото (докато не почне мивката).

Кажете ако някой го е правил. За момента по скоро клоня към стандарта със готовите лайсни за 60 см / 4 см (д/в) плот.

Благодаря предварително

BAТ_GOIKO
angel_ov - специалист
С шаблон и фреза, поне вкъщи така го правихме.
Някъде в форума имаше писано.
Svezar - специалист
За можене може /само че под мивката няма как да сложиш лайсна а ще бъдат парчета от двете страни/ ,но според мен естетически ще изглежда по-зле отколкото стандартното изпълнение със свързваща лайсна. Около твоята тема има такава за съединяване на плотове без лайсни което би било идеалното решение,но за аматьор това ще е мисия невъзможна :wink:
SoWhat - специалист
Щом плотовете са купени, не трябва ли единия (който се пада напреки дължината на другия) да бъде с 60 см. повече? Или това е предвидено.
BAT_GOIKO - специалист
Здравейте на всички,

парви сте че за свързване без лайсна не се наемам иска си инструмент и опит. Пък и сме с чисто бял плот и не бих рискувал да се получи каквато и да е шарка.

Купих две цели парчета по 4,1 м така че имам достатъчно дължина. Едното рамо ми е 3,96 другото около 1,4. Остатъка смятам да използвам като крак от едната страна че да образувам лавички в края на работния плот.

Отказах се от 45 градусовото съединяване защото не ми предложиха съединяваща лайсна (стандартните са всички по 60 см). дългото рамо е отрязано (със зеге от BAU MAX) и е поставено върху шкафчетата. нямаме повече от 3 мм пролука от стената. сега пердстой отрязване на късото рамо и монтиране на свързващата лайсна.

Как ви се струва лепене на гръба с силикон на каучукова основа. Гърба е стандартен 10 мм на EGGER са плочите. Той по лесно ли се реже (дано нали е по тънък)

Поздрави
BAT_GOIKO
Svezar - специалист
В общи линии с каквото и да го залепиш няма да падне,аз ползвам монтажно лепило че бързо стяга ама ако не ти се дават пари за такова а имаш излишен силикон давай смело !

Тема "Съединяване на кухненски плотове на 90 гр.да режа ли на 45" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: