• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivanovbg - майстор
Можеш да си го направиш и сам от някой поцинкован варел 200-300литра. Обличаш го с термоизолация и ...
ZMeyGorianin - майстор
pi6ligara написа:
Колега,извинявай за тъпия въпрос,но какво е буферен съд(малко по-подробно)?
Колега извинявай, но твоята работа няма да стане по този начин! Ти си в подфорум "Отопление". Отиди най-горе в ляво и кликни за да ти се отвори. Почваш от първата тема, първа страница и така до последна. Ако някое заглавие не те интересува го прескачаш. Накрая като ти се надуе главата от информация и що-годе ти станат ясни нещата почваш да питаш за подробностите. Аз така направих! И то с целия форум! Отне ми месец!!!

Не можеш да очакваш хората да предъвкват едно и също с всеки новорегистриран!
LazarGanev - "Велик майстор"
ZMeyGorianin написа:
pi6ligara написа:
Колега,извинявай за тъпия въпрос,но какво е буферен съд(малко по-подробно)?
Колега извинявай, но твоята работа няма да стане по този начин! Ти си в подфорум "Отопление". Отиди най-горе в ляво и кликни за да ти се отвори. Почваш от първата тема, първа страница и така до последна. Ако някое заглавие не те интересува го прескачаш. Накрая като ти се надуе главата от информация и що-годе ти станат ясни нещата почваш да питаш за подробностите. Аз така направих! И то с целия форум! Отне ми месец!!!

Не можеш да очакваш хората да предъвкват едно и също с всеки новорегистриран!
:2thumbs:
pi6ligara - специалист
Пичове,моля да ме извините за некомпетентността,но най-отгоре съм написал че нямам маза или нещо подобно,първия етаж е приземен вместо маза,за това на дали ще имам място в хола за котел или за буфер от няколко стотин литра,за това си мислех за камина,поне да топли и хола като е в него.
pi6ligara - специалист
400 преглеждания 0 развитие :cry:
Вместо да броиш преглежданията, вземи прочети темите. Аз примерно няма да отговоря на човек, който не си е направил труда да прочете и страница от написаното. Въпросите ти са елементарни, общи и на тях е отговаряно многократно. Като прочетеш и си намериш сам отговорите, тогава идва ред на специфичните въпроси - тогава ела и питай :cool:
pi6ligara - специалист
Колега LazarGanev наистина си прав,въпросите който съм задал ги има на много места,но са за различни жилища(с изолация,на 1 етаж,с възможност за котел,апартаменти или къщи на 3 етажа всеки от който по 140 квадрата а се отоплява само последния и други) .Аз се надявах по конкретните мерки,изложение,дебелина на стените,дограма и така на татък някой грамотен човек който е правил локално парно и знае това онова да ми даде конкретен пример с камина,радиатори,цени и т.н.,защото аз го смятам по това което е написано тук http://lokalno-parno.narod.ru/parno7.html ,но нали знаеш поговорката "това,което го има в книгите го няма на нивите" .Относно темите,преглеждам постоянно вече втори ден,но са много и не смогвам.Искам да уточня че за изпълнението ще се търси фирма,няма аз да го правя,но ми се искаше преди това да имам конкретен пример за да мога да сравнявам с това което ще ми предложат,а и нали за това са форумите грамотните да помогнат на другите. :)
Точно така, затова продължавай :)
pi6ligara - специалист
Разбира се човече че ще продължавам,но и на мен продължават да ми трябват конкретни отговори. :-D
ivanovbg - майстор
Като за изпълнението ще търсиш фирма защо питаш въобще? Нека дойде фирмата и ти направи конкретни предложения и едва тогава можеш евентуално да търсиш консултации с нас.

Във всяка къща условията,изискванията на живущите и ... са толкова различни... - няма универсално решение.

Колкото за разхода на дърва: едва ли ще е по голям от сегашния, но пък комфорта ще е по голям. Поне няма да сер.ш на студено :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Отопление на локално парно,моля за съвети!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: