Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stepoff - специалист
Предстои ми изграждане на слънчева система за топла вода.
Спрял съм се на термосифонна система,но след толкова много четене вече доста се пообърках.
В момента се ползват бойлери 3х80л и 2х80л. В една сграда са ,но различни ползватели.
насочил съм се към един 300л система и един 150л.
Според Вас това достатъчно ли ще е?
Ще съм благодарен ако споделите преки наблюдения на различни фирми.
Препоръка за Бургас и региона.
Успешен ден на всички!
Последна промяна от stepoff на вт фев 05, 2013 11:02 am, променено общо 1 път.
filmatoplo - майстор
Отворена защо , за по евтино ли :? Също отворена -значи Китайска с вакуумни тръби , няма лошо де :) .
stepoff - специалист
filmatoplo написа:
Отворена защо , за по евтино ли :? Също отворена -значи Китайска с вакуумни тръби , няма лошо де :) .
Ми....да с вакуумни тръбни.Препоръчай ми някоя читава фирма за изпълнение.На лични да нестава реклама. :)
Сега разбрах,че и затворена (под налягане) ще е подходяща.
syncho - майстор
По-добре затворена система под налягане.
stepoff - специалист
syncho написа:
По-добре затворена система под налягане.
Например....?
syncho - майстор
Stepoff има много фирми, които предлагат затворени системи с вакуумни тръби. Моят съвет е да гледаш дали имат отражател, защото дава разлика, тръбите ако са с диаметър 47мм да са повечко, ако са с 58мм може и да са по-малко на брой. Ако няма отражател е добре да са по-нагъсто. Друго много важно е изолацията на самия бойлер - ако не е добре направена каквито и тръби да ти греят водата, то тя ще изстива през бойлера.
stepoff - специалист
syncho написа:
Stepoff има много фирми, които предлагат затворени системи с вакуумни тръби. Моят съвет е да гледаш дали имат отражател, защото дава разлика, тръбите ако са с диаметър 47мм да са повечко, ако са с 58мм може и да са по-малко на брой. Ако няма отражател е добре да са по-нагъсто. Друго много важно е изолацията на самия бойлер - ако не е добре направена каквито и тръби да ти греят водата, то тя ще изстива през бойлера.
Благодаря! Полезен съвет!
Посочи ми 2-3 които са доказани на пазара. Ако ми предложиш конкретни модели ще съм ти благодарен.
Става дума за една 300л система и за една 150л.
syncho - майстор
Доказани на пазара няма, просто защото са хиляди като марки и модели. Просто има добро качество и лошо такова. Ако трябва да бъда конкретен ще направя реклама, така че ще ти пиша на лично
catpat - специалист
Здравейте,
Я дайте препоръки и на мен, че имам същата идея.

Тема "Термосифонна система-препоръки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: