Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
stentop - специалист
Отделно от външната изолация е хубаво да си вземеш влагоуловител :idea: Има доста мнения из форума за марки и модели
grabnaka - помощник
Четох за тези машинки :) Ще се има в предвид и този вариант.
ribnikolaevi - майстор
Ако си оразмериш добре външната изолация, не би трябвало да се натрупва повече мухъл. Предпоставката за мухъла е в комбинацията влага плюс температура. Достига се точна на втечняване, и съответно навлажняване на стената. Студения сезон се натрупва влага, топлия се изпарява. Ако изпареното количество е по-малко от натрупаното, е ясно какво става... Повишавайки вътрешната температура на стената, чрез ВЪНШНА изолация условията ще станат неблагоприятни за овлажняването и съответно мухъла. Кофти факт е, че си на последен етаж и ти трябват задължително алпинисти, които обаче трудно се навиват на изолация по-голяма от 5 cm.
grabnaka - помощник
ribnikolaevi написа:
Ако си оразмериш добре външната изолация, не би трябвало да се натрупва повече мухъл. Предпоставката за мухъла е в комбинацията влага плюс температура. Достига се точна на втечняване, и съответно навлажняване на стената. Студения сезон се натрупва влага, топлия се изпарява. Ако изпареното количество е по-малко от натрупаното, е ясно какво става... Повишавайки вътрешната температура на стената, чрез ВЪНШНА изолация условията ще станат неблагоприятни за овлажняването и съответно мухъла. Кофти факт е, че си на последен етаж и ти трябват задължително алпинисти, които обаче трудно се навиват на изолация по-голяма от 5 cm.
Aз мисля за изолация 5 см , тя няма ли да е достатъчна или трябва да е по-дебела ? :?:
stentop - специалист
Слагай 10см и хич не му мисли :!:
ribnikolaevi - майстор
Друго: Сега е момента да помислиш и за инталациите. Хубаво е да ги подмениш, като си заложиш при това и разни слаботокови - аларма, телевизия, интернет. Сега ти е паднало да разбиваш. За да си изпроектираш самите инталации обаче ти трябва някокво макар и грубо проектче на зонирането на апартамента.
Вече си избрал мястото на готвенето - до там ти трябват поне 2 кръга (ако си предвидил котлоните, може по-точно да знаеш, но има плот-котлони по 6 киловата).
Измисли си мястото на самата аларма - това си е твой изобр и няма място за съвети.
Като пускаш инсталация за ТВ и нтернет е добре да предвидиш вход на сигнала откъм входната врата и откъм фасадата с антена. Не се знае кой оператор каква оферта ще ти предложи след време, а сега е просто един кабел допълнително.
За абсорбатора вече ти писах на лични.
Помисли готов ли си да търсиш едно ниво на целия под. Ако ремонтираш на етапи трябва добре да обмислиш нещата, да не се окаже, че нещо ти пречи впослествие.
От зонирането ще ти излезе и евентуалното ново осветление, за което трябва да предвидиш кабел и ключ.
Ако разбиваш наистина яко, помисли и за смяна на щранговете, ако вече не са сменени. След време входа може да се навие да го прави и да ти счупят някоя плочка. Ако си ги смениш сега с полипропиленови, посто ще сменят от теб надолу.
Има и още много, но ще трябва да напиша книга, пък и ще ти отнема удоволствието на откривателството.
Полследното беше майтап, насреща съм ако имаш въпроси.
grabnaka - помощник
Благодаря за бързите отговори ! :) Щом казвате 10 ще бъде 10 , а за висенето то е само за кухнята, балкона не е усвоен :) Относно инсталациите мисля да не къртя плочките в коридора и кухнята (спалнята) Всичко като план е само в главата ми засега :) Ще гледам да направя план на жилището ида го постна за да се види каква е идеята за всичко :) А на въпроса за подовете в хола мисля че има голям наклон в ъглите и не знам точно как ще се монтира ламината, но за там искам да се стопли времето та ако има нужда от замазка да изсъхне по-бързо. В момента хола е на мокет
stentop - специалист
50mm EPS 0.035 - Heat loss: 40 kWh per m² heating season

80mm EPS 0.035 - Heat loss: 27 kWh per m² heating season

100mm EPS 0.035 - Heat loss: 22 kWh per m² heating season

Прикачен файл

Untitled-1.png
ribnikolaevi - майстор
Ако си на последен етаж си струва да направиш окачен таван: гипсокартон + вата върху него. Ще подобри нещата откъм климатизация значително.
Там може да скриеш и част от новата ел. и слаботокови инсталации.

Тема "Ремонт и преустройство на гарсониера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: