Ел. инструментите. Консумативи.
PIP - майстор
pesho написа:
PIP написа:
Всеки инструмент си има приложение. Това, че за теб не си заслужава не значи, че е безполезен. И между другото, в чужбина времето /надницата на майстора/ е много по-скъпо от цената на иструментите, така че не се заблуждавай, че няма кой да ползва.
напълно съм съгласен с теб PIP,но и там колко често си го срешал по обектите ? ти ползваш ли го ?
Не съм го виждал по простата причина, че работата ми не е свързана с подобен инструмент. Но на няколко пъти ни се е налагало да ползваме подобни ‘автомати’ и сме ги наемали. В тези случаи ползвайки ги сме свършвали работа за ден, която без тях би ни отнела 3-4 дни. За хора с подобен бизнес тази техника се избива за дни, за от време на време всеки да си прави сметката :)
pesho - специалист
ясно-не си fixer значи,а говориш принципно,но не професионално.,. принципно си прав-и аз съм с 2те ръце за инструмента.. тез машинки са мечтата на fixera-квадрати, кинти-ама де ги тез обекти..дано и в БГ да се появят такива обеми на работа като в UK, че да бачкаме само с такива машинки
Тани - модератор
Тани написа:
pesho написа:
3.рентабилно е ако монтираш огромни квадратури стени и то в 2 слоя ГК,когато първия слой вече е фиксирал профилите да не шават...но колко често ти излиза такава работа ?-ако е постоянно-викай и мен...да продължавам ли още ?..е,ще го ползваш ли ?.. :?
Това не го разбрах много добре ? Защо да не става за един слой? Там се използват само един размер винтове.А за други винтове и дейности си има други винтоверти. Аз винаги имам под ръка един с накрайник PZ2.

Всеки сам си преценява, но аз предпочитам за всяка дейност да си имам специализиран инструмент , а не да сменям накрайници или да се мъча да завивам копчета , като всеки път махам ограничителя на винтоверта за гипскартона! PZ2 го използвам за дюбел пироните вместо чук. Пък и така трима човека извършваме три различни дейности и работата върви по-гладко! Не знам какви са цените на лентите с винтове, но ако един мой работник днес завие два пъти повече винтове , надали разликата в цената на винтовете ще е 20-30 лева , колкото му е надника за деня . Дори да е толкова и да не съм на печалба , то срока за който ще завърша обекта ще е по- кратък , а това не е без значение за реномето на фирмата!

Прикачен файл

P1000275-1.jpg
P1000275-1.jpg (111.12 KиБ) Видяна 4358 пъти
pesho - специалист
о.к -ти си знаеш...както казах-не искам да убеждавам никого в нищо-опитах се да дам опитно мнение...тъкмо като си го купиш ще ни пишеш заслужава ли си.. край от мен
housedoktor - майстор
Ето това е инструмента.Има различни адаптори за прустроиство на обикновенна акомулаторна отверка,но не мисля че са удачни.Този инструмент е за професионалисти и е много удобен,работи се 3 пъти по-бързо.Не мисля ,че евтино изпълнение ала Практикер би се справило с натоварена работа :?

Прикачен файл

Makita 6834 470W Auto-Feed Screwdriver 110V.jpg
Makita 6834 470W Auto-Feed Screwdriver
Makita 6834 470W Auto-Feed Screwdriver 110V.jpg (16.75 KиБ) Видяна 4283 пъти
pesho - специалист
housedoktor написа:
Ето това е инструмента.Има различни адаптори за прустроиство на обикновенна акомулаторна отверка,но не мисля че са удачни.Този инструмент е за професионалисти и е много удобен,работи се 3 пъти по-бързо.Не мисля ,че евтино изпълнение ала Практикер би се справило с натоварена работа :?
и теб да те питам-ти имаш ли го и ползваш ли го ?
housedoktor - майстор
Ползвах го ,докато работих в Англия.Работих като дърводелец там.Не го взех със себе си,защото не мислех ,че ще има консумативи за него.Както и за Paslode

Изображение
evdoki - специалист
Имам го и го продавам с 2000 винта за гипскартон. Цена 380 лв

Прикачен файл

makita 09 001.jpg
makita 09 001.jpg (67.21 KиБ) Видяна 3513 пъти

Тема "Винтоверт за сериен монтаж с магазин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: