filmatoplo написа:Ама наистина ли котела е 42 киловата и сте с голямата горелка Р 12.Явно да!

Направо са те заробили с тоя котел...
filmatoplo написа:Ама наистина ли котела е 42 киловата и сте с голямата горелка Р 12.Явно да!
LazarGanev написа:Моделът на котела какво да го коментираме - това според някои е "върхов модел" на Фероли. В крайна сметка всеки сам избира модела. Колкото до мощността - мисля, че Доби трябва да си потърси правата и да поиска да и сменят горивната камера с по-малка. Аз също съм го правил този номер и то по собствено усмотрение, не по молба на клиента. След като първоначално бяхме инсталирали горелка с мощност 33кВт, която да топли цялата къща, при последващата експлоатация се разбра, че клиента ползва само 3 радиатора, евентуално още един в коридора и горелката нямаше как да работи в икономичен режим. Тогава му предложих да сменим горивната камера с по-малка и горелката стана 15кВт.Решението за отопление на пелети го взех буквално за 2 часа. Въпростната фирма монтира такава инсталация на съседите, отидох, очаровах се от топлината и от това ,че всичко е автоматизирано, извиках ги у нак да дадат оферта и ето ни с котел и горелка които както твърдите са прекалено мощни за нашата квадратура. Кажете сега как да процедирам? Какъв котел и горелка са ни нужни? На каква база да предявя претенции , какви аргументи? Все пак не съм специалист и предполагам те веднага ще намерят с какво да ни оборят?
LazarGanev написа:Това, че котелът е голям не е проблем - по-голям топлообменник, по-добре дори. Просто трябва да сменят горивната камера на горелката с подходяща по големина (може би най-малката). Колегата naskov има опит в това отношение - смяна горивна камера на горелка Фероли. Дано да излязат истинска фирма и да се навият - иначе има КЗП и други инстанции.Извинете ми за невежеството, но с какво ще помогне смяната на горивната камера, предполагам, че ще се настрои да пуска по-малко пелети и оттам ще дойде икономията на горивото. Така ли е?
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: