• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40
Ел. инструментите. Консумативи.
Благодаря за мненията - взех решение! Трябва ми такер за декоративни джиджавки които си майстора от време на време и да претапецирам това онова из къщи. Искам нещо "хубаво и евтино", но искам повече от "хубаво"-то!:)) мисля че тоя NOVUS J-102 DA ще ми свърши идеална работа!:)
EDI - майстор
Ще ти свърши.Кове от двата типа скоби - тънките и дебелите.За имам 105-ицата и обикновено работя само с дебелите скоби.
colyo - специалист
Наскоро си взех ел.такер на FATOOL. Имам и три ръчни, но последният път като претапицирах кухненския ъгъл на нашите ми излезе огромна пришка и реших да вляза в крак с времето....21 век сме все пак, а и трябва да сътворя 2 дивана като ми дойде музата. Някой има ли отзиви за този такер?
Прикачен файл:
WP_000673.jpg
Прикачен файл:
WP_000674.jpg
EDI - майстор
Не съм виждал или работил с такъв, но като гледам конструкцията си е класическата.Всичко зависи от ел магнита, котвата, ударната пластина и изобщо материала около подвижната част.Не виждам добре, но май е с тънките скоби и с пирони.Удари няколко проби и ще стане ясно.Колко степени на удара има.
colyo - специалист
Ударих вече няколко. В ПДЧ откъм ламинираната страна остава да надстърча около милиметър. Не фатално, но малко дразни. От друга страна за тази цена (38 лв.) не би трябвало да очаквам чудеса. Все пак съм го взел да кова изкуствена кожа за чам.
griffin - майстор
Колега има на предвид че има и малки разлики в скобите :)
Виждал съм скоби които са със скосени краища и са от по твърд материал. Понякога скобата или пирона недовлиза заради това поне при мен се случва де :-). Но аз ползвам почти всякакви каквито са ми попаднали под ръка така че не очаквам чудеса.
EDI - майстор
При тези марки такери може да се очаква по-слаб удар, но и по принцип ПДЧ-то е по-шибан материал поради структурата си.С колко мм скоби кова.Ако остава отгоре, сложи малко по-къси и пак пробвай.Някъде из темата бях дал една таблица за типовете скоби, където имаше и размери.Най-добре е да си ковеш с маркови кламери, там мърдане няма.Аз ползвам кламери само на НОВУС.Моя дзвер без никакъв проблем набива 14 мм D кламер 53F /от широките/ във всякакъв материал, но и цената му си е доста по-височка.
colyo - специалист
Имам един шведски такер (някаква тяхна си марка), който работи с три ширини скоби и заради него бях накупил 6-7 кутийки скоби на EUROMASTER. Почти всички (явно му идват тънки) ги кове по 2 и малко ме набутва. Заради електрическия си взех скоби на NOVUS, ама по 7лв кутийката (500 бр.) ми идват малко нанагорно срещу 1,5 лв. на EUROMASTER.
EDI - майстор
Нагорно, ама няма да се чудиш какво да правиш, когато започнеш за ковеш.С тях е песен коването, няма да изплюе, няма да огъне кламер, няма да заклини по водача и други подобни мизерии.Определено си заслужава, въпреки високата цена.
Chefo77 - майстор
FERM също имат скоби - 6, 10 и 14 мм, с ширина ... ха де - на Новус-а стават.
Дори и да остава да стърчи малко ... винаги можеш да ползваш жокер "довърши с чука" :)
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 40

Тема "Такер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: