• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Искам да си купя инвертор за колата от 12V на 220V за лаптоп 19,8V . Лаптопа е голям 17 инчов SONY и на оригиналното му зарядно от 220 пише 19,8V. Всички преобразователи са с параметри 150-300-600-1000W/т.е са във ватове, и не мога да разбера каква мощност ще ми е достатъчна за да работи коректно. Моля за Вашето експертно мнение за де не се набутам за нещо. Ако имате и предложения къде в София може да се намери качествен инвертор с гаранция ще съм благодарен.
dyaneff - майстор
A защо не си вземеш инвертор 12-19.8.
zmiori - специалист
Вземи си някакъв инвертор от 12 на 220волта и над 500 вата та да можеш да си включиш и някоя друга шукариика. А за лаптопа си ползваш стандартния адаптер. Цените са от 30 докъм 50 лв. Скоро колега си закупи 2000вата за 55лв.
DMN - майстор
То и аз си взех инвертор 12-220V. уж повече заради лаптопа да го ползвам в колата, обаче като меря какво напрежение вади при работещ двигател, става нещо от сорта 14.2V.-265V. и малко се притеснявам да го ползвам, щото на захранването на лаптопа пише 100-240V. Иначе на 12V си вади точно 220V. И по принцип този несинусуидален сигнал на изхода не скъсява ли по някакъв начин живота на захранването?
soton - специалист
Вместо да си вземеш зарядно за кола можеш да го направиш и още по сложно,например:повдигаш го до 220 в.включваш нагревател,загряваш вода да заври и с парата задвижваш парогенератор за 19 в. и си доволен от себе си.
dyaneff - майстор
DMN написа:
То и аз си взех инвертор 12-220V. уж повече заради лаптопа да го ползвам в колата, обаче като меря какво напрежение вади при работещ двигател, става нещо от сорта 14.2V.-265V. и малко се притеснявам да го ползвам, щото на захранването на лаптопа пише 100-240V. Иначе на 12V си вади точно 220V. И по принцип този несинусуидален сигнал на изхода не скъсява ли по някакъв начин живота на захранването?
Зависи какво си купил.
hidrazin - майстор
soton написа:
Вместо да си вземеш зарядно за кола можеш да го направиш и още по сложно,например:повдигаш го до 220 в.включваш нагревател,загряваш вода да заври и с парата задвижваш парогенератор за 19 в. и си доволен от себе си.
Всичко може. Може да си вземе и фотоволтаични панели и димер за фаровете. Като си ги нагласи осветяването на панелите, може да си докара на изхода им колкото му трябва. :-D
Решението съм го дал по-горе.
:partyman:
http://www.kamashop.net/product.php?ProductID=29 това със сигурност не става, вече го изпробвах
  • 1
  • 2

Тема "Какъв инвертор от 12 на 220 за лаптоп 19,8V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: